VOOR HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE

De gids voor werkschoenen

In deze gids vindt u al onze informatie over veiligheidsschoenen. Het doel is uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw keuze.

Wat is een veiligheidsschoen?

De veiligheidsschoen is de bescherming van de voeten van de werknemer.

Net als de traditionele schoen is de veiligheidsschoen gemaakt rond een vorm die de geometrie van de voet zo dicht mogelijk benadert. Zodra de leest is bepaald, wordt de zool ontworpen in overeenstemming met de leest en wordt een beschermende neus geïntegreerd. De combinatie van zool en neus is in zekere zin het chassis van de schoen. Zodra dit chassis is gedefinieerd, zullen de ontwerpers schoenmodellen ontwerpen om de voet zo goed mogelijk aan te kleden en te voldoen aan de beperkingen van verschillende werkomgevingen.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp:

Wat is de rol van veiligheidsschoeisel?

Veiligheidsschoeisel is de bescherming van de voeten van de werknemer. Het beschermt hem tegen de verschillende mogelijke risico’s.

De keuze van uw veiligheidsschoen

Volgens een normatieve markering

Voor het op de markt brengen van veiligheidsschoeisel geldt de norm EN ISO 20345. Gezien de vele activiteitensectoren waaraan veiligheidsschoeisel is aangepast, zijn er in de sector beroepsschoeisel zeer uiteenlopende producten verkrijgbaar, die ook aan verschillende normen voldoen. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk enkele basisprincipes over de norm van veiligheidsschoeisel te begrijpen.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp:

Kies volgens een type veiligheidsschoen

Veiligheidsschoenen hebben vele gezichten.

Elke sector en elk beroep heeft zijn eigen specifieke beperkingen waaraan veiligheidsschoeisel zich in de loop der tijden heeft kunnen aanpassen.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp:

Een werkschoen kiezen in functie van het beroep

Elk beroep heeft zijn eigen schoen.

Alvorens uw keuze te maken, moet u de tijd nemen om de beperkingen van uw beroep te analyseren om de bescherming, het comfort en de levensduur van uw werkschoenen te optimaliseren.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp:

Een veiligheidsschoen kiezen volgens stijl

Zoals bij de meeste consumentenproducten is design van het grootste belang.

De stijl en de esthetiek van de veiligheidsschoen zijn nu essentiële criteria voor de werknemer. Een stijlvolle veiligheidsschoen is dus een gedragen veiligheidsschoen.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp:

Het kiezen van een comfortabele veiligheidsschoen

Alle voeten zijn verschillend

Er zijn belangrijke criteria die moeten worden nageleefd om een veiligheidsschoen te kiezen die optimaal comfort biedt.

Lees onze andere artikelen over dit onderwerp: