Hoge werkschoenen

Hoge veiligheidslaarzen zijn van grote waarde in vele soorten beroepen. Het is namelijk vanzelfsprekend onveilig om op blote voeten te werken, zelfs normale schoenen brengen risico’s met zich mee. Hoog model schoenen zijn ideaal om langere tijd te dragen en bieden comfort en de juiste mate van bescherming. Hoge werkschoenen beschermen uw voeten en enkels tegen penetratie, vallende voorwerpen en stoten. Hoge modellen zijn vaak voorzien van een stalen neus en een stevige antislipzool en zijn vaak voorzien van antistatische eigenschappen. Net als lage werkschoenen voorzien van een stevige tussenzool die indringing voorkomt. Bekijk onze ruime collectie nieuwste producten voor zowel mannen als vrouwen.

Als u op zoek bent naar specifieke kleuren of een merk raden wij u aan om ons een bericht te schrijven zodat wij u kunnen helpen om uw verzoeken te beantwoorden. Wij verzenden bestellingen binnen een werkdag door heel Nederland en bieden GRATIS levering op alle bestellingen boven de €75 inclusief BTW!

Resultaat 1–48 van de 348 resultaten wordt getoond

Dunlop Hevea Dunlop Purofort+ Rugged S5 C762043.CH

Oorspronkelijke prijs was: €134.99.Huidige prijs is: €95.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 706 L – S3

Oorspronkelijke prijs was: €108.50.Huidige prijs is: €101.99. incl. BTW

NO RISK BLACKROCK – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

SAFE WORKER 34877 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €72.99.Huidige prijs is: €60.99. incl. BTW

Bata Industrials Eagle Shepard S3 HG

Oorspronkelijke prijs was: €73.99.Huidige prijs is: €71.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 803 L – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

VISMO TURN EK-67 – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €117.99.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Speed Lace Hoog S3 ESD 32326

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

Bata Industrials Stur Kyanite High BOA S3

Oorspronkelijke prijs was: €213.99.Huidige prijs is: €79.99. incl. BTW

Bata Summ Five S3 ESD Mid

Oorspronkelijke prijs was: €158.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

NO RISK WESTPORT SYMPATEX – S3

Oorspronkelijke prijs was: €174.99.Huidige prijs is: €69.99. incl. BTW

BUCKLER BSH006 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €131.99.Huidige prijs is: €123.99. incl. BTW

ATLAS ANATOMIC BAU 500 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €129.99.Huidige prijs is: €114.99. incl. BTW

Reebok Allterrain IB4090 S1P

Oorspronkelijke prijs was: €189.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY ANDROID – S3

Oorspronkelijke prijs was: €96.99.Huidige prijs is: €62.99. incl. BTW

Dunlop Hevea Dunlop C662343 Purofort Thermo+ Oranje S5

Oorspronkelijke prijs was: €155.99.Huidige prijs is: €72.99. incl. BTW

GEVAVI SAFETY GS12 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €118.99. incl. BTW

VISMO EI-69 SOLID – S3

Oorspronkelijke prijs was: €117.99.Huidige prijs is: €65.99. incl. BTW

Puma Frontcourt Black/White/Red S3L 630050

Oorspronkelijke prijs was: €148.99.Huidige prijs is: €134.09. incl. BTW

Redbrick Pulse Hoog S3 ESD 32321

Oorspronkelijke prijs was: €137.99.Huidige prijs is: €113.99. incl. BTW

Reebok BB4500 Inspire IB4132 S3

Oorspronkelijke prijs was: €193.99.Huidige prijs is: €160.99. incl. BTW

Bata Industrials Stur Dionte Mid BOA S3

Oorspronkelijke prijs was: €155.99.Huidige prijs is: €64.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 72457C VAR8 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €121.50.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

Dunlop C662933 Thermo + Purofort S5 full safety

Oorspronkelijke prijs was: €156.79.Huidige prijs is: €143.99. incl. BTW
OVER

Hoge werkschoenen

Waarom moet je kiezen voor Hoge werkschoenen

Wanneer u zoekt naar de juiste werkschoen, dan zijn hoge werkschoenen een goede keuze, omdat ze de voeten beschermen tegen letsel veroorzaakt door vallende voorwerpen, elektrische gevaren, kunststoffen en andere risico’s in de werkomgeving. Ze bieden ook extra hulp en betrouwbaarheid, voorzien van slipvaste zolen voor extra grip en houvast en opgebouwde impactpunten voor extra beveiliging.

De meeste hoge werkschoenen hebben een stevige neuskap die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen, terwijl sommige ook elektrische bescherming bieden voor beveiliging tegen elektrische risico’s. Sommige modellen veiligheidsschoenen zijn ook waterdicht of synthetisch ondoordringbaar om voeten te beschermen tegen vocht en schadelijke stoffen. Lees meer over het nut van hoge werkschoenen en waarom u deze zou moeten kiezen.

Wat onderscheidt hoge werkschoenen van laag model werkschoenen?

Verschillende modellen hoge werkschoenen zijn ontworpen met het oog op buitengebruik, met een sterke aandacht voor veiligheid en bescherming. Ze bieden beter voetbescherming tegen scherpe objecten zoals steentjes, spijkers of glas die in de buitenomgeving voorkomen. Hun stalen neus voorkomen dat je tenen worden verpletterd door iets dat erop valt, terwijl hun rubberen zolen je voeten extra beschermen. Verder hebben ze meestal verstevigde hiel- en hakken om de nekwervels te ondersteunen en bieden ze wat extra steun tijdens fysieke activiteiten als klimmen of tillen van zware voorwerpen. Bekijk in onze winkel ook de sectie grote maten en brede voeten, wanneer u grote voeten heeft.

Lage werkschoenen zijn veel lichter dan hoge werkschoenen. Dit type werkschoen is gemaakt van lichtere materialen zoals canvas, leer of synthetische stoffen. Ze bieden echter minder bescherming dan hoge werkschoenen, met weinig tot geen versteviging in de nekwervels of andere delen van de schoen. Hoewel de lage werkschoen geschikt kan zijn voor licht industrieel werk, wordt aanbevolen om altijd hoge werkschoen te dragne als je echt in extreme omstandighede moet werken zoals bouwen of de agrarische sector.

Hoge werkschoen maken ook het verschil qua comfort, omdat lage werkschoenen niet dezelfde ondersteuning biedt als hunhoogmodelvariant. Er kan meer druk ontstaan op je hiel- en hakken als je laarzen draagt die geïmproviseerd zijn voor buitengebruik, waardoor pijn en ongemakken kunnen ontstaan na verloop van tijd. Hogere modellen schoenen bieden aanzienlijk meer ondersteuning aan de voetboog, waardoor je comfortabel blijft tijdens lange periodes van fysieke activiteit uitvoeren in extreme milieus.

Voordelen van hoge werkschoenen

Hoge werkschoenen geven veel voordelen voor mensen die buiten werken in mogelijk gevaarlijke werkplaatsen. Hieronder hebben wij een korte opsomming van een aantal van de voordelen van hoge werkschoenen gemaakt. 

  • Hoge werkschoenen bieden een verhoogde bescherming tegen de grillen van buiten, zoals regen en sneeuw of water.

  • Versterkte neuzen gemaakt van sterke materialen zoals staal of composiet zijn ontworpen om uw tenen te beschermen tegen verwondingen door voorwerpen die erop vallen.

  • Veiligheidsschoenen met rubberen zolen geven u een betere tractie op gladde ondergronden, waardoor ze ideaal zijn voor het lopen in buitenomgevingen met verschillende soorten terrein.

  • Om uw voeten droog en warm te houden in koude regenomstandigheden, komen hoge veiligheidsschoenen over het algemeen met functies zoals afdichting en waterdichtheid voor geen overbodig comfort bij het werken in de buitenlucht in barre omstandigheden.

  • De meeste hoge werkschoenen hebben een stalen neus die bescherming biedt tegen stoot of verpletting gevaren die u kunt tegenkomen op het werk.

  • Helpt om rug- en beenpijn te verminderen en het risico op vermoeidheid te verminderen.

Waar moet ik aan denken bij het kopen van hoge werkschoenen?

Als je op zoek bent naar een paar veilige werkschoenen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren:

Veiligheid: Kies een paar hoge werkschoenen dat voldoet aan de veiligheidseisen van jouw werkomgeving. Schoenen met stevige steel of neusbescherming, elektrische isolatie en waterdichtheid of bestendigheid tegen chemische stoffen zijn aan te raden.

Comfort: Zorg ervoor dat de hoge werkschoenen comfortabel zijn om te dragen. Ze moeten een goede pasvorm hebben en genoeg ruimte bieden voor de tenen.

Duurzaamheid: Kies hoge werkschoenen die gemaakt zijn van stevig leer of synthetische materialen die bestand zijn tegen slijtage. Extra stevigheid rondom de enkel zorgt voor een betere balans en kan helpen met rugklachten.

Slipvastigheid: Kijk of de zool slipvast en anti-slip is, dit helpt om valpartijen te voorkomen.

Isolatie: Kijk of de hoge veiligheidsschoenen elektrisch geïsoleerd zijn, als je werkt met elektriciteit.

Brandveiligheid: Als je werkt in een omgeving met een brandgevaar, zorg ervoor dat de schoenen voldoen aan brandveiligheidseisen.

Budget: Bepaal je budget en kies een paar hoge veiligheidsschoenen die binnen je budget past maar ook voldoet aan bovengenoemde eisen.

Merk en reputatie: Kies een merk dat bekend staat om de kwaliteit van hun werkschoenen en lees reviews van andere gebruikers om een beeld te krijgen van de prestaties van de schoenen.

Producten gevonden?

Bekijk nu de nieuwste producten en vind uw hoge veiligheidsschoenen met de juiste veiligheidsklasse en correcte eigenschappen. Product gevonden? Plaats deze in uw winkelwagen en u kunt eenvoudig online veilig en snel betalen. Snelle levering! Nieuwste producten van bekende namen als het merk Puma, Safety jogger, No Risk, Grisport Safety en nog veel meer andere merken.