POPULAIRE WERKSCHOENEN

Schilders / Stukadoors

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de schilder

Welke schoen heb ik nodig?

Het werk van een schilder vereist vaak een zeer lange tijd staan, zonder daarbij een zeer grote afstand af te leggen. Draagcomfort speelt hier dus een bijzonder belangrijke rol. Zoek daarom naar modellen die speciaal zijn ontworpen voor een bepaalde voetvorm (brede of smalle voeten). Dit vermijdt pijnlijke drukpunten en maakt het dagelijkse werk veel draaglijker. Op lange termijn zal dit ook vermoeidheidsverschijnselen voorkomen. Zorg er bovendien voor dat ze licht van gewicht zijn. Dit betaalt zich snel terug, vooral in het schildersvak, en ondersteunt een aangenaam draagcomfort.

 

VEELVERKOCHTE

Schilders werkschoenen

De perfecte veiligheidsschoenen voor schilders

Naast draagcomfort moet het oppervlak van veiligheidsschoenen voor schilders bijzonder goed bestand zijn tegen chemicaliën en gemakkelijk schoon te maken zijn. Aangezien schilders dagelijks in contact komen met verf, vernis en andere chemicaliën zoals oplosmiddelen, moet het bovenmateriaal van de veiligheidsschoenen hiertegen bestand zijn zonder dat deze stoffen in de schoen terechtkomen en zonder dat de schoen verkleurt of zelfs poreus wordt.

Ook moet erop worden toegezien dat de zool voldoende profiel heeft en antislip is. Anders kunnen verfresten op de vloer snel een uiterst gladde aangelegenheid worden, en een goede grip is ook belangrijk bij het werken op steigers of hoge ladders. Dit is waar de echte gevaren op de loer liggen voor schilders.

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de stukadoor

Welke schoen heb ik nodig?

Stukadoors worden ook wel kunstenaars genoemd als zij in deze bedrijfstak werken. De basis is hier de creatieve uitvoering van eigen ideeën. In tegenstelling tot een stukadoor houdt een stukadoor of stukadoor zich bezig met het aanbrengen van pleistermortel of gipsmortel op metselwerk of betonnen oppervlakken. Stukadoors en stucadoors kunnen zowel binnenshuis als aan buitengevels worden ingezet. Pleisteren en stucen hebben te maken met het verfraaien van voorheen ruwe, onafgewerkte muren en plafonds. Het woord pleisterwerk bestaat in deze context al sinds de 18e eeuw.

U zult buiten schilderwerk verrichten op bouwterreinen met oppervlakken die ongelijk en glad kunnen zijn. Daarom zou het voor uw eigen veiligheid gunstig zijn om te kiezen voor stevige, waterafstotende en slipvaste, maar ook comfortabele veiligheidsschoenen. S2 werkschoenen of idealiter schildersschoenen met de S3 norm en een SRC zool zijn hiervoor geschikt. Voor binnenruimten wordt de voorkeur gegeven aan lage schoenen met een hoge flexibiliteit.

VEELVERKOCHTE

Stukadoor werkschoenen

Bijzonder gemakkelijk schoon te maken​

Iedereen die dagelijks met verf, lak en oplosmiddelen werkt, weet dat het bovenmateriaal niet te zeer mag worden aangetast door contact met agressieve stoffen. Als er verf of vernis op de schoen spettert, moet die ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Modellen zoals de L10 Painter zijn ook uitgerust met een buitenzool die bestand is tegen slijtage, olie en brandstof.