POPULAIRE WERKSCHOENEN

Asfalt / Dakdekkers

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de asfalt sector

Welke schoen heb ik nodig?

In deze sector werk je vaak buiten. Winter, zomer, kou, hitte, regen: alle weersomstandigheden zijn mogelijk. De geschikte veiligheidsschoenen voor deze sector moeten de voeten beschermen, maar tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om te ademen, zodat een goed paar veiligheidsschoenen voor asfalteringswerkzaamheden past.

Maar een baan in deze sector omvat niet slechts één taak. Afhankelijk van het soort activiteit zijn de risico’s dus verschillend, net als het soort veiligheidsschoenen dat wordt aanbevolen.

VEELVERKOCHTE

Asfalt werkschoenen

De voornaamste activiteiten van de sector zijn:

  • Asfalteringswerkzaamheden: als u in uw werk op het asfalt staat of loopt, moet u een specifiek soort veiligheidsschoenen dragen. Dergelijke schoenen zijn zeer gripvast op het asfalt, laten geen sporen na en smelten niet, zelfs niet op zeer heet asfalt. Deze specifieke schoenen hebben buitenzolen van zuiver rubber of van een PU/rubbermengsel.
  • Machinist van asfalteringsmachines: als dit uw werk is, bestaat het grootste risico dat u uitglijdt en stoten of kneuzingen aan uw tenen oploopt. Daarom hebt u comfortabele, waterafstotende veiligheidsschoenen met goede antislipzolen (S3 SRC) nodig. Zeer flexibele buitenzolen kunnen u ook helpen bij uw werk (PU/PU of PU/TPU zolen).
WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de dakdekkers

Welke schoen heb ik nodig?

Wat zou een dakwerker zijn zonder zijn voeten, maar die staan niet alleen bloot aan allerlei gevaren op het dak. Spijkers die uit het hout steken of dakpannen die van de stapel kunnen vallen. De klassieke dakdekkersschoen is cult, maar onze S3 dakdekkersschoenen bieden u de hoogste veiligheidsnormen in combinatie met alle positieve eigenschappen van een dakdekkersschoen

VEELVERKOCHTE

Dakdekker werkschoenen

Wat is de juiste schoen voor dakdekkers?

De voet is rondom beschermd. Omdat zelfs de koning van de daken bescherming nodig heeft voor zijn voeten. De veiligheid van onderaf komt van de lekvrije zolen. Tegenwoordig zijn ze meestal niet meer van staal, maar van stevig textiel of kunststof. Ze bieden evenveel bescherming, bedekken grotere delen van de voet en zijn ook lichter. Zij brengen ook minder snel hoge en lage temperaturen over op de voet.

PU teenbescherming en veiligheidsneus. De schoenen bieden niet alleen veiligheid van onderaf, maar ook van bovenaf. De Elten modellen, bijvoorbeeld, hebben een PU teenbescherming en een stalen neus.