POPULAIRE WERKSCHOENEN

Politie / Brandweer

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de politie

Welke schoen heb ik nodig?

Om in geval van twijfel uw fysieke capaciteiten te bewijzen, moeten uw schoenen zo comfortabel en voetzeker mogelijk zijn. Wij ondersteunen u graag bij dit project en zorgen ervoor dat uw politieschoeisel de perfecte match is voor uw uitrusting. Met het juiste schoeisel voldoet u aan alle eisen en kunt u bij twijfel de achtervolging inzetten. De kwaliteit en de staat van de vloeren zijn niet langer doorslaggevend rond de laarzen.

 Zelfs bij hoge temperaturen is politieschoeisel uiterst veilig en leidt het tot soepelheid in het gebruik. Aangezien er bij branden en ongevallen vaak veel hitte komt kijken, spelen stevige en hittebestendige schoenen een cruciale rol. Vanuit uw standpunt gezien, maakt dit het veel gemakkelijker om duurzaamheid in elk aspect te verzekeren. Zo worden de schoenen niet het zwakke punt van uw uitrusting, maar zorgen ze voor extra comfort bij elke activiteit.
 
Naast de vele praktische eigenschappen speelt natuurlijk ook de comfortabele en veilige montage een doorslaggevende rol. Zo bieden de politieschoenen de nodige steun, zelfs tijdens extreme operaties, en zorgen ze voor een uiterst flexibel gebruik. Rondom de nieuwe schoenen helpen wij u dan ook graag bij het kiezen van de juiste uitrusting. Met de vele merken en de bijbehorende projecten staat niets een goede oplossing in de weg.
VEELVERKOCHTE

Politie werkschoenen

De perfecte combinatie voor uw veiligheid

Om het comfort tijdens het werk voor langere tijd te behouden, zijn de schoenen buitengewoon goed ademend. Dit maakt ze tot een veilige en vooral stevige keuze voor alle spanningen en belastingen. In dit opzicht loont het de moeite om de passende operationele laarzen rechtstreeks in onze winkel aan te schaffen en uw beschermingsconcepten uit te breiden. Zo bent u goed voorbereid op elk gebruik.

Hetzelfde geldt voor natte omstandigheden en extreme hoeveelheden water. Het toepassingsgebied van de politie strekt zich uit, zodat ook natte en oncomfortabele plaatsen deel uitmaken van het dagelijks leven. Onze politieschoenen bieden u echter ook in dergelijke omgevingen een overtuigende bescherming. Zo zit u aan de veilige kant, wat de ondergrond ook is, en kunt u zich concentreren op uw eigen werk.

Om u te beschermen tegen het verzwikken van uw enkel tijdens het lopen, bieden de vele schoenen precies de juiste kenmerken, afhankelijk van uw behoefte. Wij staan dus niet alleen aan uw zijde met de klassieke politieschoenen, maar rusten u ook uit met moderne laarzen. Indien u wenst, bent u van harte welkom om direct een kijkje te nemen in onze winkel en uw bedrijfszekerheid uit te breiden.

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de brandweer

Welke schoen heb ik nodig?

Brandweerlaarzen zijn gemaakt van rubber of leer en moeten aan verschillende normen voldoen. De laarzen moeten hittebestendig zijn, zodat ze bescherming bieden tegen brandwonden, en de zool moet de brandweerman beschermen tegen elektrische schokken. Hoewel rubberen laarzen in veel gevallen ook voldoen aan de norm voor brandweerlaarzen en door vrijwillige brandweerlieden worden gebruikt, isoleren zij koude en warmte slecht. Bovendien zijn rubberlaarzen vaak oncomfortabel. Dit is reden genoeg om de voordelen van gespecialiseerde brandweerlaarzen eens nader te bekijken.

De laatste jaren zijn veterlaarzen steeds populairder geworden. Als deze worden aangevuld met een rits, kunt u ze snel aantrekken en profiteert u toch van een optimale grip dankzij de vetersluiting. Met de veterlaarzen kunt u de wijdte van de schacht optimaal aan uw been aanpassen.

Op die manier beschermt de brandweerlaars u tegen het verdraaien van uw voet en hebt u toch een perfecte vrijheid in het gewricht en in de beweging. Om de belasting van de voet of het gewricht te minimaliseren, wordt in sommige gevechtslaarzen een gepatenteerd dempingssysteem gebruikt. Het enkelgedeelte is gepolsterd om te beschermen tegen zijdelingse botsingen. De meeste modellen hebben ook een hoge schacht en een overkap.

VEELVERKOCHTE

Brandweer werkschoenen

Brandweerlaarzen - dragen je door elke brand

Brandweerschoenen zijn waterdicht, antibacterieel en hebben een antislipzool. Een geprofileerde zool biedt optimale grip op verschillende ondergronden en is vaak gemaakt van verschillende mengsels van materialen. Aangezien een brandweerman in het veld soms wordt blootgesteld aan chemicaliën, moeten de veiligheidslaarzen ook tegen deze stoffen bestand zijn. Speciale membranen helpen het vocht in de laars optimaal te reguleren. Dampen en onaangename geuren worden geabsorbeerd en geneutraliseerd. Om de brandweerman beter te beschermen tegen vallende voorwerpen, zijn de operationele laarzen voorzien van een speciale beschermkap voor de tenen. Ook hier zijn er verschillen: sommige beschermneuzen zijn gemaakt van staal, andere van lichtere maar even robuuste hightechmaterialen.

Brandweerlaarzen van massief rubber of volledig polymeer behoren tot beschermingsklasse 2. Klasse 2 voor binnenshuis in gebouwen, voertuigen, schepen en soortgelijke objecten. Klasse 3 brandweerlaarzen worden gebruikt in speciale noodgevallen zoals het vrijkomen van gevaarlijke chemicaliën. Type 3 brandweerlaarzen omvatten ook Type 2 toepassingen en zijn dus ook geschikt voor brandbestrijding in gebouwen.

Veel laarzen onderscheiden zich ook als slip-on laarzen. Zodra je tot actie wordt geroepen, hoef je alleen maar in de laarzen te springen en weg ben je. Dit is belangrijk omdat het bij de brandweer al snel een zaak van leven of dood kan zijn. In plaats van de traditionele veterlaars hebben veel modellen een rits in het midden om het instappen te vergemakkelijken. Sommige van deze slip-on laarzen hebben ook een interne veter die ervoor zorgt dat je niet blijft haken als je in de laars stapt.