Werkschoenen met Draaisluiting

Werkschoenen met Draaisluiting zijn de perfecte keuze voor werknemers die op zoek zijn naar veiligheid, gemak en uiteraard comfort. Velen bekend als werkschoenen met BOA sluiting deze werkschoenen hebben een unieke draaisluiting, waardoor ze makkelijk aan- en uit te doen zijn. Daarnaast bieden ze ook een hoog niveau van bescherming, waardoor je je voeten optimaal kunt beschermen tijdens het werk. Bekijk in ons assortiment een ruime selectie werkschoenen of werksneakers met draaisluiting onder andere in de normering S1P en S3.

Toont alle 43 resultaten

BLÅKLÄDER ELITE 2455 BOA – S3

175.99 incl. BTW

BATA SUMM SEVEN – S3

125.99 incl. BTW
OVER TYPE SLUITING

Draaisluiting

Werkschoenen met draaisluiting

Veiligheidsschoenen zijn vaak onmisbaar op het werk – en voor bepaalde beroepen niet voor niets wettelijk verplicht. Maar één keer winkelen is niet genoeg, want zelfs werkschoenen slijten. Daarom raadt de beroepsvereniging van werkgevers aan om minstens één keer per jaar nieuwe werkschoenen aan te schaffen. Maar het aanbod is enorm! Tot overmaat van ramp zijn er nu ook werkschoenen met Boa-sluitingen.

Wat is dat eigenlijk? En heb je ze nodig?

De Boa-sluiting is een speciaal snelvetersysteem voor schoenen en wordt gebruikt in de sport- en vrijetijdssector, alsook voor veiligheidsschoenen. Het is heel gemakkelijk in het gebruik: u hoeft alleen maar aan het wieltje van het vetersysteem te draaien en de schoen sluit zich om uw voet. Het geheel werkt via rijgdraden, in principe vergelijkbaar met een touwlier of een kerstboomstandaard. Je hoeft ze niet zelf aan te trekken en vast te binden.

Losmaken gaat zelfs sneller dan veters strikken – gewoon de draaischijf optillen en de veters komen automatisch los.

Welke voordelen biedt de Boa sluiting ten opzichte van een conventionele veterschoen of een werkschoen met een klittenbandsluiting?

Men zou kunnen denken dat de zogenaamde BOA sluitingen vooral voor het gemak zijn. Dit is zeker niet af te wijzen, maar er zijn ook heel pragmatische voordelen: Het is niet nodig om de schoen moeizaam los te maken en vast te knopen, u kunt de schoen sneller aan- en uittrekken. Bovendien kunt u er in elke situatie zeker van zijn dat de werkschoenen stevig en goed vastzitten en niet losraken precies wanneer u ze het meest nodig hebt. Bij normale veterschoenen heeft men vaak het effect dat men alleen aan de bovenkant strak trekt bij het strikken – dit is niet goed voor de pasvorm van de voet in de schoen. De BOA sluiting, daarentegen, rijgt gelijkmatig van boven naar beneden. De voet wordt optimaal gefixeerd en “smelt” praktisch in de schoen. Bovendien kan je de BOA veiligheidsschoenen op elk moment gemakkelijk bijstellen als je merkt dat ze te strak of te los zitten.

Wat is er nog meer belangrijk?

De pasvorm moet goed zijn. U brengt veel tijd door in deze schoenen, dus ze moeten perfect passen en ook na uren nog comfortabel zijn. Schoenen met een BOA-sluiting hebben hier duidelijk een streepje voor, juist omdat je ze zo fijn kunt afstellen en gelijkmatig kunt aantrekken. Voor gebruik buitenshuis moet u ook overwegen wat dieper in de buidel te tasten en een schoen met een membraan aan te schaffen. Dit zorgt voor een permanent goed voetklimaat, omdat het vocht van binnen naar buiten wordt getransporteerd en vocht buiten wordt gehouden. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Leder is duurder dan textiel, maar het is robuuster en resistenter. Als u veel knielt en uw voeten buigt, moet u leren schoenen kiezen. Ze slijten veel langzamer.