Werkschoenen sneakers ESD

Werkschoenen sneakers ESD zijn dé ideale schoenen voor werknemers in industriële omgevingen. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben een antislipzool, waardoor je altijd veilig en comfortabel blijft staan. Bovendien zorgen de ESD-eigenschappen ervoor dat de schoenen elektrostatisch geleidend zijn, wat erg belangrijk is in omgevingen waar er gevaarlijke materialen worden verwerkt. Kortom: als je op zoek bent naar een goede paar werkschoenen, dan moet je echt even kijken naar onze collectie werkschoenen sneakers ESD!

Resultaat 1–48 van de 227 resultaten wordt getoond

REDBRICK MOTION FORCE ESD – S3

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

REDBRICK MOTION STAR ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €101.99. incl. BTW

NO RISK RIDER – S3

99.99 incl. BTW

Redbrick Pulse Speed Lace Hoog S3 ESD 32326

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Speed Lace Laag S3 32325

Oorspronkelijke prijs was: €160.99.Huidige prijs is: €128.99. incl. BTW

Reebok Allterrain IB4090 S1P

Oorspronkelijke prijs was: €189.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

Vismo EN13 Extralight Shift Laag S1P

Oorspronkelijke prijs was: €129.99.Huidige prijs is: €60.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Hoog S3 ESD 32321

Oorspronkelijke prijs was: €137.99.Huidige prijs is: €113.99. incl. BTW

Reebok BB4500 Inspire IB4132 S3

Oorspronkelijke prijs was: €193.99.Huidige prijs is: €160.99. incl. BTW

NO RISK SPRINTER ESD – S3

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €123.99. incl. BTW

BATA SUMM SEVEN – S3

Oorspronkelijke prijs was: €137.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

NO RISK GAMER ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €129.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Waterproof Hoog S3 32322

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Laag S3 ESD 32320

Oorspronkelijke prijs was: €127.99.Huidige prijs is: €111.99. incl. BTW

REEBOK EXCEL LIGHT 1031 – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €156.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

REEBOK EXCEL LIGHT 1030 – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €156.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

REDBRICK MOTION FUSE ESD – S3

Oorspronkelijke prijs was: €110.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW
OVER VEILIGHEIDSNORMERING

ESD

Wat is ESD (Electrostatic Discharge)?

Wanneer twee elektrisch geladen voorwerpen, zoals het menselijk lichaam en een elektronisch apparaat, met elkaar in contact komen, ontlaadt zich statische elektriciteit. Dit verschijnsel wordt ESD (Electrostatic Discharge) genoemd. De ESD die door het menselijk lichaam wordt opgewekt, kan van de orde van enkele duizenden volts zijn. Deze hoogspanningspuls dringt het aangeraakte elektronische apparaat binnen en leidt tot een storing of vernietiging van de IC-circuits in het apparaat. Om te voorkomen dat een product of systeem wordt vernietigd door het binnendringen van ESD in een aangeraakt elektronisch apparaat, is het noodzakelijk tegenmaatregelen te nemen om ESD te onderdrukken of te verwijderen.

Schoenen en het genereren van statische elektriciteit

Zeg “statische elektriciteit” en de meesten van ons denken aan statische kleverigheid of de vervelende zing die we van deurknoppen krijgen. In feite is statische elektriciteit een onzichtbare bedreiging. Om een statische schok te voelen, moet de lading ten minste 3500 volt zijn. Maar een lading zo laag als 20 volt kan gegevens verstoren of de microschakelingen in elektronische componenten beschadigen of vernietigen.

Het soort schoeisel dat in de ruimte wordt gebruikt, heeft invloed op de statische ophoping van elektriciteit. Schoenen met PVC-zolen genereren bijvoorbeeld meer statische elektriciteit dan schoenen met leren zolen. Door zijn tribo-elektrische eigenschappen genereert leer van nature weinig statische lading; leer absorbeert ook vocht, dat als een geleider werkt om statische ladingen te verminderen. De antistatische neiging van leer is echter niet betrouwbaar; bij een lagere luchtvochtigheid zijn leren schoenen niet altijd antistatisch.

Daarom is het bij de keuze van een ESD-vloer van cruciaal belang om te bepalen welk soort schoenen de mensen in de omgeving zullen dragen – en, als de vloer geen lage ladingen genereert, het gebruik van ESD-schoeisel verplicht te stellen.

Wat is ESD-schoeisel?

De schoenen vormen het ontmoetingspunt tussen de vloer en een persoon die op de vloer loopt. Wanneer schoenzolen in contact komen met de vloer, vormen de geleidende elementen in ESD-schoeisel een elektrische verbinding of brug tussen het lichaam van een persoon en de koolstofaders in statisch-dissipatieve of geleidende vloeren, waardoor statische elektriciteit wordt afgevoerd naar de aarde.

ESD-schoenen bestaan in verschillende vormen: hielriempjes, teenriempjes, zoolriempjes en volledige schoenen. De voordelen en prestaties variëren, en kopers kunnen schoeisel kiezen op basis van hun behoeften en prioriteiten.

ESD-schoenen

ESD-schoenen zijn niet langer het stoffige, orthopedisch ogende schoeisel van uw grootvader of grootmoeder. Tegenwoordig zijn er ESD-schoenen in allerlei stijlen, voor zowel mannen als vrouwen. De geleidende of dissipatieve schoenen, die duurder zijn dan hiel-, teen- of zoolbanden, worden meestal gebruikt bij de productie en assemblage van elektronica en worden geselecteerd om te voldoen aan de ESD-schoeiselprotocollen.

Gemakkelijkste type schoeisel om te gebruiken

ESD-schoenen zijn superieur aan hiel-, teen- en zoolbanden omdat schoenen gemakkelijker aan te trekken zijn en dus op de juiste manier worden gebruikt. Schoenriempjes kunnen wegglijden of verschuiven, verkeerd worden bevestigd of – als het geleidende bandje verkeerd is aangebracht – geen elektrisch contact maken met de huid.

De naleving is gemakkelijk te controleren.

ESD-schoeisel mag nooit buiten de installatie worden gedragen. Bij het betreden van de werkruimte moeten mensen verplicht worden statische-beschermende hiel-, teen- of zoolbanden aan te trekken of over te stappen op ESD-schoenen. Door mensen te verplichten andere schoenen aan te trekken, is de naleving van de voorschriften relatief gemakkelijk te controleren. Met het ESD-symbool op de achter- of zijkant van de schoen zijn ESD-schoenen in de werkomgeving gemakkelijk te herkennen. Omdat ze groter en volumineuzer zijn, zijn ESD-schoenen ook gemakkelijker te zien dan hiel-, teen- of zoolbanden.

Volledig, ononderbroken contact met de ESD-vloer

Wat de bescherming tegen statische elektriciteit betreft, zijn ESD-schoenen vergelijkbaar met geleidende zoolbanden: beide soorten ESD-schoeisel maken volledig contact met de ESD-vloer en beschermen tegen statische elektriciteit, zelfs wanneer één voet van de grond is of de voeten gedeeltelijk zijn opgetild. Continuïteit zorgt voor een constante bescherming.