POPULAIRE WERKSCHOENEN

Ziekenhuis / Zorg

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

In het ziekenhuis

Welke schoen heb ik nodig?

Bij de aanschaf van de juiste veiligheidsschoenen voor het werk in ziekenhuizen kunt u het beste de richtlijnen volgen. Daar zijn dichte lage schoenen nodig, die bewezen hebben bijzonder slipvast te zijn en voldoende stabiliteit bieden. Het dragen van functionele sokken in veiligheidsschoenen, bij voorkeur niet van katoen, helpt om vocht te absorberen.

Veel werkschoenen zijn voorzien van binnenvoeringen die vocht naar buiten afvoeren. Het bovenwerk van microvezel met open poriën garandeert de hele dag een gezond voetklimaat. Klompen van welke soort dan ook zijn een taboe en onverantwoord in ziekenhuizen en de verpleging, koop in plaats daarvan veiligheidsschoenen.

VEELVERKOCHTE

Ziekenhuis werkschoenen

De meeste ongevallen in medische beroepen gebeuren door uitglijden of struikelen

Hieruit blijkt hoe belangrijk goede werkschoenen zijn, vooral hier. Slipweerstand op een groot aantal verschillende vloeroppervlakken, draagcomfort gedurende lange dienstperiodes en waargenomen comfort zijn essentieel in laboratoria, klinieken en praktijken, maar ook in veel verpleegkundige beroepen.

Afhankelijk van hun gebruik in het ziekenhuis kunnen veiligheidsschoenen in de verpleegkunde blootgesteld worden aan veel vocht van douche- en badwater of lichaamsvloeistoffen. Omdat er vaak geen tijd is om het schoeisel te drogen of te vervangen, heeft de schoen een sneldrogende binnenvoering nodig, idealiter van microvezel. Zilver-geïoniseerde voeringen verminderen ziektekiemen en zijn gestandaardiseerd om geurtjes tegen te gaan.

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

In de zorg

Welke schoen heb ik nodig?

Tijdens lange wandelingen dempt een binnenzool uw stappen. Dit is niet belastend voor uw rug en gewrichten. Tegelijkertijd dempt hij uw bewegingen, zodat u zelfs energie bespaart tijdens het lopen. Om te voorkomen dat u uw enkel verzwikt, stabiliseert een aparte hielcup uw voet. Dit maakt de dienstschoenen perfect als werkkleding voor het verpleegkundig beroep.

Veelal is de binnenvoering bijzonder ademend. Bovendien absorbeert de antibacteriële binnenzool transpiratievocht en voert het veilig af naar buiten.

VEELVERKOCHTE

Zorg werkschoenen

Werkschoenen die de hele dag comfortabel zitten

Mensen in de zorg en verpleegkundigen moeten werkschoenen dragen die  antislipzolen hebben om de stabiliteit van de werknemers te garanderen, zelfs bij hoge fysieke belasting en op mogelijk vochtige vloeren.

Om zo weinig mogelijk lawaai te maken, vooral bij nachtdienst, is het raadzaam schoeisel te dragen met een geluiddempende zool. Schoenen met klakkende hakken zijn zeer ongeschikt voor verpleegkundige beroepen.

Het voetbed en de gehele binnenschoen moeten ertoe bijdragen dat de gehele voet stevig is ingebed om verdraaiing van de gewrichten te voorkomen.

Uiteraard moet er voldoende bewegingsruimte zijn naar voren en naar achteren, ter hoogte van de tenen en de hielen.

Dankzij de uiterst geavanceerde materialen en de verfijnde fabricagetechnologieën die de fabrikanten gebruiken om het schoeisel te vervaardigen dat geschikt is voor verpleging, is het schoeisel licht van gewicht, ademend en variabel van vorm.