Werkschoenen Heren

Werkschoenen voor heren zijn onze specialiteit. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor mannen en zijn een essentieel onderdeel van hun werkkleding. Ze bieden zowel stijl als bescherming, en beschermen tegen gevaren op de werkplek. In onze winkel focussen we op de behoeften van mannen in hun werkomgeving en bieden we een breed assortiment aan werkschoenen. We hebben ook een ruime keuze aan werkschoenen voor dames. Onze werkschoenen zijn gemaakt om te voldoen aan de verschillende voorkeuren en veiligheidseisen van elke man op het werk.

Resultaat 1–48 van de 627 resultaten wordt getoond

BIRKENSTOCK ALPRO A640

Oorspronkelijke prijs was: €71.99.Huidige prijs is: €63.99. incl. BTW

SIKA 29 COMFORT – S3

Oorspronkelijke prijs was: €143.99.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

Dunlop Hevea Dunlop Purofort+ Rugged S5 C762043.CH

Oorspronkelijke prijs was: €134.99.Huidige prijs is: €95.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 706 L – S3

Oorspronkelijke prijs was: €108.50.Huidige prijs is: €101.99. incl. BTW

Gevavi Schoenklomp Nordic D.H. Hout S3

Oorspronkelijke prijs was: €86.99.Huidige prijs is: €79.99. incl. BTW

NO RISK BLACKROCK – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

SAFE WORKER 34877 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €72.99.Huidige prijs is: €60.99. incl. BTW

NO RISK KEADY – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.99.Huidige prijs is: €96.99. incl. BTW

SIKA 19322 PROFLEX – S3

Oorspronkelijke prijs was: €125.99.Huidige prijs is: €113.39. incl. BTW

REDBRICK MOTION FORCE ESD – S3

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

Bata Industrials Eagle Shepard S3 HG

Oorspronkelijke prijs was: €73.99.Huidige prijs is: €71.99. incl. BTW

REDBRICK MOTION STAR ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €101.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 803 L – S3

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

NO RISK RIDER – S3

99.99 incl. BTW

Redbrick Pulse Speed Lace Hoog S3 ESD 32326

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Speed Lace Laag S3 32325

Oorspronkelijke prijs was: €160.99.Huidige prijs is: €128.99. incl. BTW

Bata Summ Five S3 ESD Mid

Oorspronkelijke prijs was: €158.99.Huidige prijs is: €148.99. incl. BTW

BIGHORN RHONE BM01

Oorspronkelijke prijs was: €73.99.Huidige prijs is: €69.99. incl. BTW

Sika Exclusive Sika 29 Klomp Dichte Hak Pu zool + KN S3 Wit

Oorspronkelijke prijs was: €139.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

SIKA BUBBLE 50011

Oorspronkelijke prijs was: €124.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

BUCKLER BSH006 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €131.99.Huidige prijs is: €123.99. incl. BTW

REDBRICK ONYX – S3

Oorspronkelijke prijs was: €119.50.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

ATLAS ANATOMIC BAU 500 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €129.99.Huidige prijs is: €114.99. incl. BTW

Werkschoenen Heren

Werkschoenen of veiligheidsschoenen zijn essentieel voor mannen die zwaar en fysiek werk doen. Goede heren werkschoenen zijn zo gemaakt dat ze stevig, duurzaam en tegelijkertijd comfortabel zijn. Bovendien vind je ze in verschillende veiligheidsklassen – van S1 tot S5 – en daarmee is er voor elk type werk wel een schoen te vinden. 

Je kunt er dus dag in dag uit, in verschillende weersomstandigheden en op allerlei verschillende ondergronden – van beton tot modder – op lopen. Bij werkschoen.nl vind je een heel scala aan werkschoenen heren: van schoenen met stalen neuzen, werklaarzen en werkklompen tot sportieve werkschoenen sneakers. Wij hebben ook een ruim assortiment werkschoenen voor dames.

Overzicht Veiligheidsklassen voor Werkschoenen

Bij het kiezen van herren werkschoenen is het essentieel om te begrijpen welke veiligheidsklassen er zijn en wat ze inhouden. Dit helpt om te bepalen welke beschermingsniveaus nodig zijn voor specifieke werkomstandigheden. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de verschillende veiligheidsklassen en hun kenmerken.

Klasse Kenmerken Veelvoorkomende Schoentypes
S1 Basisvereisten + Gesloten hiel, Antistatisch, Energieabsorptie in de hiel Werkschoenen Sneakers, Lage werkschoenen
S1P S1 + Penetratieweerstand Werkschoenen Sneakers, Lage werkschoenen
S2 S1 + Waterafstotend Hoge werkschoenen, Laarzen
S3 S2 + Penetratieweerstand en geprofileerde loopzool Hoge werkschoenen, Waterdichte laarzen
S4 Als S1 maar dan voor laarzen Veiligheidslaarzen
S5 S4 + Penetratieweerstand en geprofileerde loopzool Waterdichte veiligheidslaarzen, Werklaarzen met stalen neus

Door de juiste combinatie van veiligheidsklasse en schoentype te kiezen, kun je zorgen voor optimale bescherming en comfort op de werkvloer. Let er altijd op dat de gekozen werkschoen past bij de risico’s en eisen van je werkplek.

Werkschoenen heren: de voordelen

Werkschoenen heren S3Vaak denken mensen dat werkschoenen altijd pijn doen aan je voeten. Vroeger was het namelijk zo dat het aanbod een stuk kleiner was, waardoor het lastiger was om de juiste veiligheidsschoen te vinden die goed bij de vorm van je voeten paste. Gelukkig is het assortiment tegenwoordig fors uitgebreid en is het daarmee een stuk makkelijker om de juiste schoen te vinden.

Hier zijn enkele voordelen van moderne werkschoenen:

 1. Bescherming: Ze bieden veiligheid op de werkplek, ongeacht de sector.
 2. Comfort: Nieuwe modellen zijn ontworpen voor maximaal draagcomfort.
 3. Diversiteit: Er zijn modellen beschikbaar voor elk type werk en voorkeur.
 4. Duurzaamheid: Gemaakt om lang mee te gaan en bestand tegen zware omstandigheden.

Bovendien focussen producenten van werkschoenen heren en veiligheidsschoenen zich, naast veiligheid en stevigheid, steeds meer op comfort. Het belangrijkste voordeel van het dragen van werk- of veiligheidsschoenen is dus dat ze je beschermen op het werk (of dat nu in de bouw, logistiek, zware industrie, of welke sector dan ook is) terwijl ze tegelijkertijd zo comfortabel zitten dat je er hele dagen op kunt lopen. Of je nu werkt in de bouw, de metaal industrie of de agrarische sector, wij hebben een groot assortiment heren werkschoenen in alle verschillende varianten van de populaire merken.

Verschillende typen werkschoenen voor heren

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten werkschoenen voor heren in ons assortiment te vinden. Je hebt heren werkschoenen met een speciale normering (zoals de S3 werkschoen) als je schoen aan speciale eisen moet voldoen, hoge werkschoenen als je je enkels wilt beschermen of juist werkschoenen heren in een laag model als je je enkels liever vrij laat. Er bestaan bovendien heren werkschoenen met een stalen neus voor extra bescherming van je tenen tegen vallende of scherpe voorwerpen, waterdichte werkschoenenheren voor heren en werklaarzen als je veel buiten werkt en vaak in contact komt met water en heren werkschoenen in sneakervorm,  sportieve werkschoenen, voor als je veel moet lopen. Werkklompen zijn er voor de liefhebber van de traditionele pasvorm van klompen die extra bescherming nodig heeft. Wil je veilige heren werkschoenen die er ook netjes uitzien? Dan is een nette werkschoen wellicht een goede oplossing voor je. Wij hebben een ruim aanbod werkschoenen die er net en professioneel uitzien. Zo is er voor elk type ondergrond, elk type werk en voor elke branche wel een comfortabele en type werkschoen te vinden. 

Hoe kies je de juiste heren werkschoen?

Werkschoenen heren hoog model

 1. Doel: Waarvoor en waar ga je de schoen gebruiken?
 2. Ondergrond: Harde of zachte ondergrond?
 3. Veiligheidseisen: Aan welk keurmerk moet de schoen voldoen?
 4. Voetvorm: Hou rekening met de lengte, breedte en vorm van je voeten.

Om de juiste werkschoenen te kiezen is het belangrijk dat je ten eerste nagaat waarvoor je de schoen gaat gebruiken. Bedenk op welke ondergrond(en) je voornamelijk gaat lopen: is dat een zachte ondergrond, zoals zand of aarde, of juist een harde ondergrond, zoals asfalt of beton? Voor een zachte ondergrond is een schoen met diepe groeven in de zool meer geschikt, terwijl je met schoenen die minder diepe groeven hebben makkelijker op harde ondergronden loopt. 

Daarnaast zijn de veiligheidseisen van belang: ben je voor je werk verplicht om veiligheidsschoenen te dragen die aan een bepaald keurmerk voldoen? Dan is het natuurlijk belangrijk om hier rekening mee te houden. S1, S1P, S2 en S3 Werkschoenen zijn voorbeelden van classificaties die soms verplicht worden gesteld. S1 heren werkschoenen bieden hiervan de lichtste bescherming en S3 heren werkschoenen bieden de meeste bescherming, speciaal voor zware en ruwe werkomstandigheden. Bekijk ons ruim assortiment werkschoenen online.

Tot slot is uiteraard de vorm van je voeten ontzettend belangrijk: je lengtemaat, maar ook de breedte en verdere vorm van je voeten. Om de hele dag comfortabel op je werkschoenen heren te kunnen lopen is het cruciaal dat je veiligheidsschoenen hier goed op aansluiten. Heb je een normale of juist bredere pasvorm? Bij werkschoen.nl is dat geen probleem. Bij ons vind je sportieve modellen, werkschoenen in grote maten maar ook voor de brede voeten, extra brede werkschoenen, zodat ook jij de schoenen kunt vinden waar je dag in dag uit op kunt staan, zonder dat je last krijgt van je voeten. 

Tips voor het kiezen van de juiste pasvorm

Om de hele dag comfortabel op je heren werkschoenen heren te kunnen lopen is een goede pasvorm ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat als je de schoen aan hebt, je hiel niet uit je laars komt of tegen de achterkant aanwrijft – dat kan zorgen voor blaren. Je tenen wil je op z’n minst een centimeter ruimte gunnen als je rechtop staat, zodat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen. Daarnaast wil je aan de zijkant van je voeten geen pijnlijke druk voelen. Voel je dat wel? Neem dan een kijkje bij onze extra brede werkschoenen voor heren. Zijn je voeten juist smal, waardoor je voeten uit de schoen schieten? Kijk dan eens naar schoenen met een veter- of draaisluiting. Deze schoenen kun je makkelijk aansnoeren, zodat ze beter op je voeten aansluiten en je er de hele dag comfortabel op kunt lopen.

Hoe verzorg je je werkschoenen heren

De levensduur van je werkschoenen kan aanzienlijk worden verlengd door ze regelmatig en op de juiste manier te verzorgen. Hieronder geven we enkele verzorgingstips, afhankelijk van het materiaal van je werkschoenen:

Materiaal Verzorgingstips
Leer/Nubuck

– Borstel vuil en vlekken regelmatig weg met een leerborstel.

– Gebruik bij zwaardere vervuiling een vochtige doek en eventueel milde zeep.

– Vet de schoenen regelmatig in met een daarvoor geschikte leercrème of -spray.

Kunststof

– Schoonmaken is eenvoudiger; vaak volstaat water en milde zeep.

– Droog de schoenen niet bij een directe warmtebron om vervorming te voorkomen.

Textiel

– Gebruik een zachte borstel om droog vuil te verwijderen.

– Bij hardnekkige vlekken kan een vochtige doek met milde zeep helpen.

Heren Werkschoenen schoonmaken

Algemene Tips:

 1. Droging: Laat je nieuwe werkschoenen altijd natuurlijk drogen, weg van directe warmtebronnen zoals radiatoren. Directe warmte kan het materiaal beschadigen of uitdrogen.
 2. Inlegzolen: Als je werkschoenen uitneembare inlegzolen hebben, haal deze er dan uit en laat ze apart drogen.
 3. Bescherming: Overweeg het gebruik van beschermende sprays of crèmes specifiek voor het materiaal van je schoen. Deze kunnen helpen om water en vuil af te stoten.
 4. Opbergen: Bewaar je werkschoenen op een koele, droge plaats wanneer je ze niet draagt. Vermijd vochtige of extreem koude of warme plekken.
 5. Regelmatig controleren: Controleer je schoenen regelmatig op slijtage of schade. Dit helpt je om tijdig actie te ondernemen en zo de levensduur van je schoenen te verlengen.

Met de juiste zorg en aandacht zullen je heren werkschoenen niet alleen langer meegaan, maar blijven ze ook comfortabel en veilig in gebruik.

U heeft de juiste werkschoen gevonden en u wilt deze werkschoenen kopen? Voeg de producten toe aan uw winkelwagen en reken veilig, snel en online af. Wij hebben een ruim assortiment voor zowel mannen als dames werkschoenen. Alle modellen of het nu hoog of laag model werkschoenen zijn, alles van de grote merken kun je kopen bij ons, denk aan de merken zoals: Reebok Work, Safety Jogger, Grisport Safety, No Risk, Sika, Sixton enz.

Veelgestelde vragen over werkschoenen heren

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Als u andere vragen heeft neemt u dan contact op met de klantenservice.

Heren werkschoenen of veiligheidsschoenen kunnen stalen neuzen hebben, maar dat hoeft niet. De meeste veiligheidsschoenen bieden wel extra bescherming bij de neus, maar in sommige gevallen is die bescherming van ander materiaal gemaakt, bijvoorbeeld van composiet. Composiet is lichter dan staal, waardoor sommige mensen dit prettiger vinden. Wil je er zeker van zijn dat je tenen optimaal beschermd zijn tijdens je werk? Kies dan voor schoenen met stalen neuzen.

De belangrijkste reden dat veiligheidsschoenen pijn kunnen doen aan je voeten is omdat de pasvorm niet goed is: de schoen is te klein, waardoor het – over het algemeen – harde materiaal in je voeten steekt. Gelukkig focussen fabrikanten van werkschoenen voor heren naast veiligheid tegenwoordig steeds meer op comfort: om die reden zijn er veel verschillende typen werkschoenen te vinden voor elk type voet. Veiligheidsschoenen hoeven dus zeker geen pijn meer te doen aan je voeten. Sterker nog: ze zijn zo comfortabel gemaakt, dat je er de hele dag op kunt lopen! Bovendien vind je ook steeds meer werkschoenen voor mannen met een grote maat of werkschoenen voor mannen met brede voeten, zodat je altijd de schoen vindt die bij jouw voeten past. 

Als je de hele dag in beweging bent, is het belangrijk om werkschoenen heren te kiezen die goed zit zodat je geen pijn krijgt aan je voeten. Welke schoen voor jou het meest comfortabel is, ligt aan de vorm van je voeten. Zorg er daarom voor dat je schoenen kiest die groot genoeg zijn. Als je tussen twee maten inzit, adviseren wij altijd om de grootste maat te kiezen. Je kunt de ruimte die je over hebt eventueel opvullen met een zooltje of een extra dikke sok. Daarnaast hangt comfort af van het type werk dat je doet. Ben je bijvoorbeeld veel buiten en vaak in de buurt van water? Dan is een waterdichte werkschoen of een werklaars wellicht een goed idee. Loop je veel? Neem dan eens een kijkje bij onze werkschoenen in sneakervorm.