Werkschoenen Heren

Werkschoenen voor heren zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid van elke man – ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar bieden ook extra bescherming tegen gevaren op de werkplek. Onze selectie werkschoenen varieert van standaard S3 veiligheidsschoenen, hoge werkschoenen en zelfs werkschoenen sneakers voor mannen, allemaal ontworpen met speciale kenmerken voor maximale bescherming. Blader gerust door ons assortiment veiligheidsschoenen voor heren en kies uw soort werkschoen om uw voeten veilig te houden op het werk – comfort staat voorop wanneer u kiest voor werkschoenen bij ons!

Als u tussen twee maten in zit, raden wij u aan de grotere maat te nemen om u wat meer ruimte rond de tenen te geven met een gewatteerde sok of om normale sokken te dragen zonder ongemak aan uw tenen en voeten wanneer u aan het werk gaat.

Resultaat 1–24 van de 394 resultaten wordt getoond

OVER

Werkschoenen Heren

Werkschoenen of veiligheidsschoenen zijn essentieel voor mannen die zwaar en fysiek werk doen. Goede heren werkschoenen zijn zo gemaakt dat ze stevig, duurzaam en tegelijkertijd comfortabel zijn. Bovendien vind je ze in verschillende veiligheidsklassen – van S1 tot S5 – en daarmee is er voor elk type werk wel een schoen te vinden. 

Je kunt er dus dag in dag uit, in verschillende weersomstandigheden en op allerlei verschillende ondergronden – van beton tot modder – op lopen. Bij werkschoen.nl vind je een heel scala aan werkschoenen heren: van schoenen met stalen neuzen, werklaarzen en werkklompen tot sportieve werkschoenen sneakers. Wij hebben ook een ruim assortiment werkschoenen voor dames.

Werkschoenen heren: de voordelen

Werkschoenen heren S3Vaak denken mensen dat werkschoenen altijd pijn doen aan je voeten. Vroeger was het namelijk zo dat het aanbod een stuk kleiner was, waardoor het lastiger was om de juiste veiligheidsschoen te vinden die goed bij de vorm van je voeten paste. Gelukkig is het assortiment tegenwoordig fors uitgebreid en is het daarmee een stuk makkelijker om de juiste schoen te vinden. Bovendien focussen producenten van werkschoenen heren en veiligheidsschoenen zich, naast veiligheid en stevigheid, steeds meer op comfort. Het belangrijkste voordeel van het dragen van werk- of veiligheidsschoenen is dus dat ze je beschermen op het werk (of dat nu in de bouw, logistiek, zware industrie, of welke sector dan ook is) terwijl ze tegelijkertijd zo comfortabel zitten dat je er hele dagen op kunt lopen. Of je nu werkt in de bouw, de metaal industrie of de agrarische sector, wij hebben een groot assortiment heren werkschoenen in alle verschillende varianten van de populaire merken.

Verschillende typen werkschoenen voor heren

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten werkschoenen voor heren in ons assortiment te vinden. Je hebt heren werkschoenen met een speciale normering (zoals de S3 werkschoen) als je schoen aan speciale eisen moet voldoen, hoge werkschoenen als je je enkels wilt beschermen of juist werkschoenen heren in een laag model als je je enkels liever vrij laat. Er bestaan bovendien heren werkschoenen met een stalen neus voor extra bescherming van je tenen tegen vallende of scherpe voorwerpen, waterdichte werkschoenen heren voor heren en werklaarzen als je veel buiten werkt en vaak in contact komt met water en heren werkschoenen in sneakervorm als je veel moet lopen. Werkklompen zijn er voor de liefhebber van de traditionele pasvorm van klompen die extra bescherming nodig heeft. Wil je veilige heren werkschoenen die er ook netjes uitzien? Dan is een nette werkschoen wellicht een goede oplossing voor je. Wij hebben een ruim aanbod werkschoenen die er net en professioneel uitzien. Zo is er voor elk type ondergrond, elk type werk en voor elke branche wel een comfortabele en type werkschoen te vinden. 

Hoe kies je de juiste heren werkschoen?

Werkschoenen heren hoog modelOm de juiste werkschoenen te kiezen is het belangrijk dat je ten eerste nagaat waarvoor je de schoen gaat gebruiken. Bedenk op welke ondergrond(en) je voornamelijk gaat lopen: is dat een zachte ondergrond, zoals zand of aarde, of juist een harde ondergrond, zoals asfalt of beton? Voor een zachte ondergrond is een schoen met diepe groeven in de zool meer geschikt, terwijl je met schoenen die minder diepe groeven hebben makkelijker op harde ondergronden loopt. 

Daarnaast zijn de veiligheidseisen van belang: ben je voor je werk verplicht om veiligheidsschoenen te dragen die aan een bepaald keurmerk voldoen? Dan is het natuurlijk belangrijk om hier rekening mee te houden. S1, S1P, S2 en S3 zijn voorbeelden van classificaties die soms verplicht worden gesteld. S1 heren werkschoenen bieden hiervan de lichtste bescherming en S3 heren werkschoenen bieden de meeste bescherming, speciaal voor zware en ruwe werkomstandigheden. Bekijk ons ruim assortiment werkschoenen online.

Tot slot is uiteraard de vorm van je voeten ontzettend belangrijk: je lengtemaat, maar ook de breedte en verdere vorm van je voeten. Om de hele dag comfortabel op je werkschoenen heren te kunnen lopen is het cruciaal dat je veiligheidsschoenen hier goed op aansluiten. Heb je grotere of juist bredere voeten? Bij werkschoen.nl is dat geen probleem. Bij ons vind je werkschoenen in grote maten maar ook extra brede werkschoenen heren, zodat ook jij de schoenen kunt vinden waar je dag in dag uit op kunt staan, zonder dat je last krijgt van je voeten. 

Tips voor het kiezen van de juiste pasvorm

Om de hele dag comfortabel op je werkschoenen heren te kunnen lopen is een goede pasvorm ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat als je de schoen aan hebt, je hiel niet uit je laars komt of tegen de achterkant aanwrijft – dat kan zorgen voor blaren. Je tenen wil je op z’n minst een centimeter ruimte gunnen als je rechtop staat, zodat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen. Daarnaast wil je aan de zijkant van je voeten geen pijnlijke druk voelen. Voel je dat wel? Neem dan een kijkje bij onze extra brede werkschoenen voor heren. Zijn je voeten juist smal, waardoor je voeten uit de schoen schieten? Kijk dan eens naar schoenen met een veter- of draaisluiting. Deze schoenen kun je makkelijk aansnoeren, zodat ze beter op je voeten aansluiten en je er de hele dag comfortabel op kunt lopen.

Hoe verzorg je je werkschoenen heren

Heren Werkschoenen schoonmakenHoe je je heren werkschoenen het beste kunt verzorgen hangt in eerste instantie af van het materiaal waar je werkschoenen van zijn gemaakt. Draag je bijvoorbeeld leren of nubuck schoenen? Dan is het belangrijk om ze goed schoon te houden en te verzorgen, zodat het leer zo lang mogelijk meegaat. Borstel vuil en vlekken op je schoenen aan het einde van de dag voorzichtig weg met een leerborstel. Zijn je veiligheidsschoenen of werklaarzen heel vies? Gebruik dan wat water en borstel de vlekken voorzichtig weg. Vet vervolgens je veiligheidsschoenen of werklaarzen in om te voorkomen dat het leer uitdroogt. Om het comfort te verhogen kun je de uitneembare inlegzool wassen.

Zijn je nieuwe werkschoenen gemaakt van kunststof materialen? Dan kun je ze makkelijker schoonmaken met water en eventueel zeep. Om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het ook voor dit type schoen belangrijk om ze goed te verzorgen. Borstel vuil en vlekken aan het einde van een lange werkdag weg met een borstel, gebruik eventueel water en zeep als ze heel smerig zijn en droog je werkschoenen voor heren af met een doek. Zo kun je er nog lang plezier (en veiligheid) van hebben!

U heeft de juiste werkschoen gevonden en u wilt deze werkschoenen kopen? Voeg de producten toe aan uw winkelwagen en reken veilig, snel en online af. Wij hebben een ruim assortiment voor zowel mannen als dames werkschoenen. Alle modellen of het nu hoog of laag model werkschoenen zijn, alles van de grote merken kun je kopen bij ons, denk aan de merken zoals: Reebok Work, Safety Jogger, Grisport Safety, No Risk, Sika, Sixton enz.

Veelgestelde vragen over werkschoenen heren

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Als u andere vragen heeft neemt u dan contact op met de klantenservice.

Heren werkschoenen of veiligheidsschoenen kunnen stalen neuzen hebben, maar dat hoeft niet. De meeste veiligheidsschoenen bieden wel extra bescherming bij de neus, maar in sommige gevallen is die bescherming van ander materiaal gemaakt, bijvoorbeeld van composiet. Composiet is lichter dan staal, waardoor sommige mensen dit prettiger vinden. Wil je er zeker van zijn dat je tenen optimaal beschermd zijn tijdens je werk? Kies dan voor schoenen met stalen neuzen.

De belangrijkste reden dat veiligheidsschoenen pijn kunnen doen aan je voeten is omdat de pasvorm niet goed is: de schoen is te klein, waardoor het – over het algemeen – harde materiaal in je voeten steekt. Gelukkig focussen fabrikanten van werkschoenen voor heren naast veiligheid tegenwoordig steeds meer op comfort: om die reden zijn er veel verschillende typen werkschoenen te vinden voor elk type voet. Veiligheidsschoenen hoeven dus zeker geen pijn meer te doen aan je voeten. Sterker nog: ze zijn zo comfortabel gemaakt, dat je er de hele dag op kunt lopen! Bovendien vind je ook steeds meer werkschoenen voor mannen met een grote maat of werkschoenen voor mannen met brede voeten, zodat je altijd de schoen vindt die bij jouw voeten past. 

Als je de hele dag in beweging bent, is het belangrijk om werkschoenen heren te kiezen die goed zit zodat je geen pijn krijgt aan je voeten. Welke schoen voor jou het meest comfortabel is, ligt aan de vorm van je voeten. Zorg er daarom voor dat je schoenen kiest die groot genoeg zijn. Als je tussen twee maten inzit, adviseren wij altijd om de grootste maat te kiezen. Je kunt de ruimte die je over hebt eventueel opvullen met een zooltje of een extra dikke sok. Daarnaast hangt comfort af van het type werk dat je doet. Ben je bijvoorbeeld veel buiten en vaak in de buurt van water? Dan is een waterdichte werkschoen of een werklaars wellicht een goed idee. Loop je veel? Neem dan eens een kijkje bij onze werkschoenen in sneakervorm.