Waterdichte werkschoenen

Waterdichte werkschoenen zijn onmisbaar in een aantal beroepen, zoals de agrarische sector, in de bouw of überhaupt wanneer je veel buiten werkt. In deze beroepen kom je vaak in contact met water of vuil en daarom is het belangrijk dat je werkschoenen hebt die je voeten goed beschermen en droog houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende soorten waterdichte werkschoenen in vele veiligheidsnormeringen verkrijgbaar. Zo kun je altijd een paar vinden die bij jouw wensen en budget past.

Resultaat 1–48 van de 92 resultaten wordt getoond

BIRKENSTOCK ALPRO A640

Oorspronkelijke prijs was: €71.99.Huidige prijs is: €63.99. incl. BTW

Dunlop Hevea Dunlop Purofort+ Rugged S5 C762043.CH

Oorspronkelijke prijs was: €134.99.Huidige prijs is: €95.99. incl. BTW

NO RISK WESTPORT SYMPATEX – S3

Oorspronkelijke prijs was: €174.99.Huidige prijs is: €69.99. incl. BTW

BUCKLER BSH006 – S3

Oorspronkelijke prijs was: €131.99.Huidige prijs is: €123.99. incl. BTW

Dunlop Hevea Dunlop C662343 Purofort Thermo+ Oranje S5

Oorspronkelijke prijs was: €155.99.Huidige prijs is: €72.99. incl. BTW

Puma Frontcourt Black/White/Red S3L 630050

Oorspronkelijke prijs was: €148.99.Huidige prijs is: €134.09. incl. BTW

Dunlop C662933 Thermo + Purofort S5 full safety

Oorspronkelijke prijs was: €156.79.Huidige prijs is: €143.99. incl. BTW

DUNLOP PUROFORT FOODPRO MULTIGRIP – S4

Oorspronkelijke prijs was: €99.99.Huidige prijs is: €81.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 72715C+L WOOL – S3

Oorspronkelijke prijs was: €196.99.Huidige prijs is: €151.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 70211 C

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €130.99. incl. BTW

Redbrick Pulse Waterproof Hoog S3 32322

Oorspronkelijke prijs was: €149.99.Huidige prijs is: €125.99. incl. BTW

Techno Boots Jobmaster Plus Rigger Alaska 25499 S5 SRC

Oorspronkelijke prijs was: €89.99.Huidige prijs is: €53.99. incl. BTW

No Risk werklaars Hawick S3 Aqua-tex XW

Oorspronkelijke prijs was: €143.99.Huidige prijs is: €135.99. incl. BTW

DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5

Oorspronkelijke prijs was: €122.99.Huidige prijs is: €104.99. incl. BTW

DUNLOP PUROFORT – S5

Oorspronkelijke prijs was: €104.99.Huidige prijs is: €90.99. incl. BTW

Dunlop A442631 S5 Acifort Heavy Duty full safety

Oorspronkelijke prijs was: €55.99.Huidige prijs is: €44.99. incl. BTW

Dunlop DUNLOP Thermoflex S5 art. C462943.VK / C462843.VK

Oorspronkelijke prijs was: €124.99.Huidige prijs is: €66.99. incl. BTW
OVER

Waterdichte Werkschoenen

Waterdichte werkschoenen: hoog comfort bij elk weertype. Als je voeten nat worden als je buiten in de regen bent, is dat niet alleen onaangenaam. Een verkoudheid ligt ook op de loer, natte voeten doet snel lichaamswarmte verliezen. Maar je kunt dit vermijden: In ons assortiment vindt u waterdichte schoenen en waterafstotende werkschoenen die uw voeten zelfs in slechte weersomstandigheden droog houden zodat uw voeten voeten comfortabel warm blijven.

Waterdichte schoenen – moderne technologie om vocht af te weren

Mensen gebruiken al duizenden jaren schoenen om zich in de natuur te verplaatsen. Zij beschermen uw voeten als u op een scherpe voorwerpen stapt en zij bieden ook veel warmte en houden de voeten droog in natte omstandigheden. Oorspronkelijk werden dierenhuiden gebruikt om de schoenen te maken. Deze materialen houden de nattigheid een tijdje buiten, maar ze zijn niet echt waterdicht. Als ze doordrenkt zijn, bereikt het water uiteindelijk de voeten. Daarom ontwikkelden de leerlooiers technieken om het leer van de waterdichte veiligheidsschoenen te impregneren. Op die manier ontstonden waterafstotende materialen die een goede bescherming bieden en zo de meeste waterdichte werkschoenen werden. Door hydrofobering is het zelfs mogelijk het leder volledig waterdicht te maken. Toch kunnen dampen van binnenuit ontsnappen om hevige transpiratie te voorkomen. Naast leder worden nu vaak speciale synthetische vezels gebruikt. Deze zijn bovendien waterdicht en ademend, zodat ze ideaal zijn voor het maken van kwaliteitsschoenen.

Droge voeten op het werk dankzij werkschoenen waterdicht

Hoge werkschoenen waterdicht en waterafstotend zijn bij ons verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Er zijn veel comfortabele modellen met een waterdichte voering. Deze zijn uiterst praktisch wanneer u op het platteland bent of gewoon boodschappen moet doen bij regenweer. Als u buiten werkt, is waterdicht of waterafstotend schoeisel bijzonder belangrijk. U wordt enkele uren blootgesteld aan het weer, dus vocht is bijzonder onaangenaam. Veel beroepen vereisen ook extra beschermende maatregelen – bijvoorbeeld een prikbestendige en antistatische zool of een composiet glasvezel of stalen neus. Waterdichte veiligheidsschoenen verhinderen het binnendringen van vocht en zij voldoen aan alle eisen die voor de arbeidsveiligheid zijn voorgeschreven. Bij het werken op een bouwterrein, in het bos of in de landbouw, beschermt waterdicht schoeisel u tegen ongelukken en veroorzaken plassen noch regenbuien natte voeten.

Waterdichte werkschoenen zijn niet alleen een zegen in veel werkomgevingen, maar zijn ook wettelijk verplicht. Werkschoenen voor mannen en vrouwen die waterdicht of waterafstotend zijn, zorgen ervoor dat de schoen beveiligd is tegen het binnendringen en absorberen van water. Vooral bij werkzaamheden buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of op bouwterreinen, is waterafstotend materiaal een onmisbaar kenmerk. Wij bieden u een ruime keuze aan ademende en comfortabele waterdichte werkschoenen van bekende merkfabrikanten als Safety Jogger of Grisport. In vele maten – natuurlijk voor vrouwen en voor mannen. Kijk maar eens rond en vind de perfecte werkschoenen waterdicht in de gewenste veiligheidsklasse!

Waterdichte werkschoenen – comfortabel, ademend, ergonomisch

Waterdichte veiligheidsschoenen voor talrijke beroepsgroepen zijn onderworpen aan adviezen van beroepsverenigingen. Waterdichte veiligheidsschoenen met waterdichte voering zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en hebben verschillende kenmerken die een adequate bescherming van de voeten garanderen. De WR en WRU eigenschappen zijn bepalend voor het waterdichte aspect van werkschoenen, veiligheidsschoenen of werklaarzen. De “WR”-eigenschap beschrijft de weerstand van de volledige schoen tegen het binnendringen en absorberen van water dankzij het waterdichte membraan. Denk aan een waterdicht membraan. De “WRU”-eigenschap garandeert deze weerstand voor het bovendeel van de schoen. Hier bieden wij u waterdichte werkschoenen van beschermingsklasse S3 en hoogwaardige veiligheidslaarzen – en beantwoorden wij belangrijke vragen over waterdichte werkschoenen en werklaarzen.

S3 werkschoenen waterdicht – de kenmerken

Het beschermend schoeisel van S3 normering werkschoenen is uitgerust met teenbeschermkappen denk aan de stalen neus en de stalen tussenzool, voldoet aan verdere criteria voor veilig werken. Natuurlijk zijn alle S3 werkschoenen ook slipvast (SRA, SRB, SRC) en hebben ze meestal de SRC normering als aparte eigenschap, de hoogste klasse in slipvastheid. Waterdichte werkschoenen zijn antistatisch en hebben een doorprikbestendige zool. Bovendien is de buitenzool van de waterdichte werkschoen bestand tegen olie en benzine en zorgt hij voor een hoge energieabsorptie in de hielzone. Uiteraard is de zool gemaakt van antislipmateriaal om de veiligheid op de werkplek of tijdens een operatie van de brandweer, en andere reddingsdiensten of veiligheidsdiensten optimaal te ondersteunen.

Hoe kunnen veiligheidsschoenen / werkschoenen waterdicht worden gemaakt?

Ook al zijn veel werkschoenen in de hogere veiligheidsklassen, of het nu lage schoenen of laarzen zijn, ook waterdicht en waterafstotend, toch dringt er vaak nog vocht in de binnenkant van de schoen als u er wat langer mee in het water staat. De reden: vocht kan via de naden naar binnen dringen, aangezien het garen niet waterdicht is en het water absorbeert en zo kan het vocht het schoeisel binnendringen. Zo komt het vocht in de laarzen of lage schoenen en zo wordt de kevlar tussenzool nat. Een remedie hiervoor kan zijn om de naden met schoensmeer te behandelen. Daartoe worden de naden herhaaldelijk ingesmeerd met een vethoudend schoensmeer, bij voorkeur zonder glanseffecten of weekmakers. Zodra de naden de kleur van het schoensmeer hebben aangenomen en de kleur niet meer kan worden verwijderd, zijn de naden beschermd. Het vet van de schoensmeer voorkomt nu dat de draad water absorbeert. Zo blijven je voeten rondom echt droog. Ontdek ons gehele assortiment dames- en heren werkschoenen met composiet veiligheidsneus voor de meest uiteenlopende beroepen, in de meest uiteenlopende maten en kleuren – altijd in de beste kwaliteit van bewezen merkfabrikanten: Zoals safety Jogger, Grisport, No Risk, Puma en nog veel meer!

GORE-TEX®

Uitstekende bescherming van de voeten is altijd van het grootste belang. De waterdichte veiligheidsschoenen of -laarzen met GORE-TEX®-membraan zijn ideaal voor vele professionele gebruiksgebieden en maakt de schoenen waterafstotend. Of het nu op de bouwplaats is, bij het werken met machines of bij activiteiten met zware voorwerpen – dankzij het permanent waterdichte en ademende materiaal blijven uw voeten droog en beschermd. Het membraan heeft een meerlagenstructuur en voorkomt zo dat water van buitenaf binnendringt. Voor een hoog klimaatcomfort voert de GORE-TEX®-laag ook waterdamp naar buiten af. Zo bieden GORE-TEX® waterdichte werkschoenen een hoge mate van bescherming en optimaal klimaatcomfort voor elke situatie in het dagelijks leven.