Werkschoenen S3
Werkschoenen S3 worden over het algemeen vaak buiten en onder zware of ruwe werkomstandigheden gebruikt. Zowel de baas als de werknemer hebben er baat bij om de werknemer te voorzien van goede en betrouwbare S3 werkschoenen. Betrouwbare voetbescherming kan namelijk pijn en langdurige blesseringen tegengaan. Daarnaast maakt de werkgever ook minder kosten als gevolg van makkelijk voorkombare arbeidsongevallen – want arbeidsongevallen kunnen erg duur zijn!
Resultaat 1–48 van de 528 resultaten wordt getoond
Prijs filter
Sika Exclusive Sika 29 Klomp Dichte Hak Pu zool + KN S3 Wit
Werkschoenen S3
Bekijk ons ruim assortiment werkschoenen van verschillende veiligheidsklassen. Bekende merken en verschillende modellen van Safety Jogger, Puma, Rebrick, No Risk, Grisport, Reebok Work. Alle prijzen weergeven in onze webshop zijn exclusief btw. In het navigatie menu vind u een overzicht van alle merken die wij verkopen.
Veiligheidsschoenen met een beschermingsklasse S3 zijn natuurlijk geschikt voor droge werkruimten, maar kunnen eventueel ook gedragen worden in werkruimten waar het vochtig kan zijn denk aan de agrarische sector. Deze S3 werkschoenen worden over het algemeen vaak buiten en onder zware of ruwe werkomstandigheden gebruikt. Deze S3 werkschoen kunnen penetratie wonden voorkomen door bijvoorbeeld een stalen tussenzool en bieden de drager eveneens een goede grip – zelfs op gladde en onveilige ondergronden. S3 werkschoenen zijn namelijk uitgerust met geprofileerde buitenzolen.
S3 werkschoenen hebben op zich dezelfde uitrusting als S2 normering veiligheidsschoenen, maar zijn aangevuld met extra functies en kenmerken zoals de neuskap met energie-absorptiecapaciteit van 200 joule, de gesloten hiel zone en de energie-absorptiecapaciteit in de hielzone en anti perforatie, denk aan een stalen tussenzool. Gemaakt van robuust en duurzaam nubuck leder. Daarnaast zijn deze schoenen ook antistatisch en de buitenzolen zijn brandstofbestendig. Tot slot bieden zij ook een extra bescherming tegen waterindringing en waterabsorptie en hebben zij een geprofileerde buitenzool. De werkschoenen S3 komen in verschillende modellen. Zo heb je lage en hoge werkschoenen. Laag model is flexibeler en hoog model is beter in het beschermen van ook de enkels en biedt meer stabiliteit.
De beschermende neus is verplicht bij werkschoenen S3
Bij de S3 werkschoenen met beschermingsklasse zijn stalen neuzen of een veiligheidsneus verplicht. Tegenwoordig zijn deze neuzen vaak gemaakt van kunststof, of composietmaterialen in plaats van alleen de stalen neus. De sportieve werkschoen maakt vaker gebruik van een composiet of aluminium neus.
Deze teenstukken bij s3 werkschoenen voorkomen of verminderen verwondingen aan de tenen van de arbeider of drager. Uit welk materiaal deze teenkappen ook gemaakt zijn, ze moeten ten minste bestand zijn tegen een energie van 200 joule en een statische druk van 15 kilonewton. De Stalen neus is vooralsnog de standaard, let wel op bij de aanschaf want de stalen neuzen zijn gemiddeld wat zwaarder dan bijvoorbeeld een composiet neus.
Het is belangrijk dat u de juiste hoge werkschoenen draagt, met name als u werkzaamheden moet verrichten waarbij u gevaar loopt voor letsel aan uw voeten. De Europese norm EN 20345 geeft de minimale eisen aan die een veilige werkschoenen moet voldoen. Er zijn verschillende soorten werkschoenen, afhankelijk van het soort werk dat u doet.
Gesloten hiel zone en energie absorptiecapaciteit in de hielzone
De S3 type werkschoen heeft naast een tussenzool eveneens een gesloten hiel gedeelte. Dit hiel gedeelte bij werkschoenen kan verwondingen door afketsende of botsende voorwerpen voorkomen en verbetert eveneens de loop stabiliteit. Wanneer de drager van ook bijvoorbeeld een laag model S3 werkschoenen valt, beschermt het energie absorberend vermogen de hiel ook tijdens de impact om zo verwondingen te voorkomen.
Werknemers hebben de juiste bescherming nodig als ze aan het werk zijn, en daar hoort ook het juiste schoeisel bij. S3 Werkschoenen met een gesloten hiel bieden extra bescherming tegen mogelijke verwondingen. Of u nu met zware machines werkt of gewoon op kantoor rondloopt, werkschoenen met een gesloten hiel kunnen u helpen veilig te blijven.
Voorkomen van gevaren door antistatische eigenschappen werkschoenen S3 normering
Wanneer de elektrische weerstand van de werkschoenen S3 kan worden gemeten in het bereik tussen de ondergrens van 100 kiloOhm (100.000 Ohm) en de bovengrens van 1 GigaOhm (1.000.000 Ohm), kan de schoen als antistatisch verkocht worden en voldoet deze veiligheidsschoen ook aan de norm voor antistatisch schoeisel die geldt voor gecertificeerde veiligheidsschoenen.
Waarom werkt men hier met een ondergrens? Deze ondergrens werd vastgesteld om het risico van een elektrische schok als gevolg van elektrische apparatuur of onderdelen onder spanning te beperken. De bovengrens werd vastgesteld om het risico van ontsteking van ontvlambare stoffen of dampen door vonkoverslag tegen te gaan.
Duurzaamheid van de buitenzool wanneer deze in contact komt met brandstoffen
Tot hiertoe hebben we het vooral gehad over kenmerken van de s3 werkschoenen die de drager van de schoen zullen beschermen. Maar er zijn natuurlijk ook kenmerken die de kwaliteit van de s3 werkschoenen zelf moeten waarborgen. Een veiligheidsschoen moet namelijk zo duurzaam mogelijk zijn.
Ook deze duurzaamheid van s3 werkschoenen wordt daarom tijdens de standaardtests aan uitgebreide tests onderworpen. De buitenzool moet onder meer bestand zijn tegen brandstoffen zoals diesel of benzine en antistatisch zijn.
Men test de S3 normering werkschoenen eveneens op bepaalde omstandigheden die eventueel als onaangenaam ervaren kunnen worden of potentieel een gezondheidsrisico kunnen volgen. Zo test men op waterindringing en waterabsorptie bij S3 Veiligheidsschoenen. De S3 werkschoenen zijn tot op zekere hoogte bestand tegen beide. Denk hierbij aan dat de S3 werkschoenen perfect gedragen kan worden in werkplekken waar het al wel eens vochtig kan zijn, of bij beroepen die voor een groot deel buiten uitgevoerd worden. Natte voeten kunnen namelijk niet enkel een veiligheidsrisico vormen, water in de schoenen kan ook een negatieve impact hebben op de gezondheid. Kies daarom voor een hoog model werkschoen om risico om water in de schoen te beperken.
Penetratie Bestendige tussenzool tegen het stappen op of in gevaarlijke voorwerpen
Wanneer je bijvoorbeeld op een werf of in een fabriek werkt, agrarische sector, is het natuurlijk niet ongewoon dat jij door of op puntige en scherpe voorwerpen moet stappen. S3 werkschoenen moeten daarom een anti perforatie tussenzool hebben zodat deze scherpe voorwerpen de drager niet kunnen verwonden of de binnenschoen kunnen binnendringen en de gebruiker helpen bij vermoeide voeten.
Indien je werkt op een plek waar vocht kan voorkomen, of indien je buiten werkt, zijn waterafstotende S3 veiligheidsschoenen verplicht. Deze kunnen uitgerust zijn met een anti perforatie tussenzool van staal of textielvezel. Wanneer je vooral in een droge werkplek werkt kan je kiezen voor een laag model schoen met bescherm type S1P – een schoen van beschermingstype S1 die dan wordt aangevuld met een penetratie bestendige tussenzool en een stalen neus bijvoorbeeld.
Geprofileerde buitenzool tegen het uitglijden met werkschoenen S3
Ieder jaar raken er heel wat arbeiders en werknemers gewond omdat zij uitgleden op gevaarlijke of gladde oppervlakken. Het is dan ook erg belangrijk dat de buitenzool van een goede S3 werkschoen geprofileerd wordt op specifieke plaatsen om uitglijden tegen te gaan. Op deze manier krijg je een betere grip op gladde oppervlakken en hoewel een geprofileerde buitenzool op zich niet verplicht is voor S3 veiligheidsschoenen raden wij toch aan om de hoogste normering veiligheidsschoen met geprofileerde buitenzool uit te kiezen. Kijk hierbij vooral uit naar buitenzolen die SRC-getest zijn voor de beste slipweerstand volgens de Europese norm.
Aanvullende eisen voor werkschoenen s3 en andere gevaarlijke situaties
Ook zijn er aanvullende eisen waar werkschoenen aan kunnen voldoen zoals koude- of warmte-isolatie, een zekere weerstand van de zolen tegen contactwarmte, bescherming van de middenvoet en snijweerstand en lage of hoge S3 werkschoenen.
Daarnaast zijn er ook andere vereisten zoals bijvoorbeeld bescherming tegen druppels gesmolten metaal (schoenen die in een gieterij gebruikt kunnen worden), snijwonden van handbediende kettingzagen (schoenen gebruikt in de bosbouw) of zelfs veiligheidsschoenen en laarzen die door brandweerlieden gebruikt kunnen worden.
Voor de certificering van deze werkschoenen S3 is de naleving van andere normen van cruciaal belang. Een groot aantal van deze gecertificeerde modellen is beschikbaar via onze website. Zo kan je via de webshop bijvoorbeeld werkschoenen S3 normering en modellen bestellen die geschikt zijn voor ESD. Dit wil zeggen dat zij de elektrostatische lading van de drager op gecontroleerde wijze via de schoen afvoeren en op die manier gevoelige elektronische componenten beschermen tegen plotselinge ontladingen. Wanneer je deze S3 werkschoenen aan hebt merk je deze elektrostatische ladingen als drager vaak niet op. Dat wil echter niet zeggen dat ze er niet zijn en gevoelige – en vaak dure, apparatuur in de directe omgeving kan ernstig beschadigd worden door deze elektrostatische ladingen.
Arbeidsveiligheid creëert win-win situaties
Zowel de baas als de werknemer hebben er baat bij om de werknemer te voorzien van goede en betrouwbare S3 werkschoenen. Betrouwbare voetbescherming kan namelijk pijn en langdurige blesseringen tegengaan. Daarnaast maakt de werkgever ook minder kosten als gevolg van makkelijk voorkombare arbeidsongevallen – want arbeidsongevallen kunnen erg duur zijn!
Hoewel een paar goede S3 werkschoenen misschien net dat tikkeltje duurder is dan een ander paar, kies dan altijd voor de S3 werkschoenen van de beste kwaliteit, met de beste certificeringen. Op die manier kan je in de toekomst geld uitsparen door niet de hoogste prijs te betalen op arbeidsongevallen en ziekte door blesseringen bij personeel. Volgens de Nederlandse wetgeving moet een werkgever ervoor zorgen dat alle werknemers veilig en gezond kunnen werken. Dit werd vastgesteld in de Arbowet. Zo nodig kan een werkgever de werknemer verplichten om veiligheidsschoenen te dragen. Wanneer je in de bouw werkt ben echter bij de wet verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Opzoek naar een werkschoenen S3 normering? Bekijk onze nieuwste producten of vraag onze medewerkers om persoonlijk advies.
Producten gevonden?
Producten geselecteerd? Plaats de werkschoenen in uw winkelwagen en betaal eenvoudig online veilig en snel. De juiste maat weten voor uw werkschoenen? Gebruik onderstaande tabel.