Brede werkschoenen

Het dragen van brede werkschoenen is essentieel voor mensen met brede voeten die op een werkplek gaan werken en behoefte hebben aan veiligheid en comfort. Het dragen van hoogwaardige veiligheidsschoenen is een cruciaal onderdeel van de veiligheid op de werkplek. Bovendien bieden brede werkschoenen bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het kiezen van veiligheidsschoenen is het belangrijk te bedenken wat voor werk u doet en in wat voor omgeving u werkt. Werkschoenen moeten comfortabel en stevig genoeg zijn om de hele dag op te staan. Het is raadzaam om altijd wat ruimte te houden tussen uw voet en de binnenkant van de schoen.

Resultaat 1–48 van de 77 resultaten wordt getoond

OVER

Brede veiligheidsschoenen​

Extra brede veiligheidsschoenen

In een te krappe stoffen of leren schoen kunt u zich soms nog wel wringen, maar niet in een werkschoen met een neus waarin u urenlang op de been bent. Hier bent u goed geadviseerd om geschikte modellen te vinden. 

Afhankelijk van de bedrijfstak en beroepsgroep zijn de eisen die aan schoeisel worden gesteld verschillend. In dit artikel worden verschillende soorten werkschoenen behandeld. Dus zowel werkschoenen die zorgen voor basisveiligheid op het werk, maar ook veiligheidsschoenen met veiligheidsneuzen of veiligheidsschoenen met extra sterke neuzen.

Vaak is het niet alleen een kwestie van schoenmaat. Veel mensen hebben van nature gewoon bredere voeten, of misschien een platvoet of een platvoet. Dan heb je meer ruimte aan de voorkant van de schoen nodig, daar zorgen brede veiligheidsschoenen voor.

Belangrijk om weten: Meer dan 75% van de mensen die veiligheidsschoenen moeten dragen, redden zich goed met wijdte 11.

Helaas is deze breedte voor steeds meer mensen niet voldoende – sommige fabrikanten bieden daarom al brede veiligheidsschoenen aan tot wijdte 14. In deze categorie met een ruime keuze aan brede veiligheidsschoenen kunt u bij de aankoop van werkschoenen van hoge kwaliteit kiezen tussen verschillende modellen en voor een pasvorm die is aangepast aan uw voet en de breedte van uw voeten.

Breedtespecificaties voor werkschoenen & verdere achtergrondkennis

Slechts enkele merken en speciaalzaken geven breedtematen voor hun werkschoenen aan. En als dat wel zo is, zijn er verschillende manieren om de breedte aan te geven: Sommige winkels maken alleen onderscheid tussen bijvoorbeeld smal, normaal en breed, andere geven de breedte in Mondopoint. Op dit punt verwijs ik u graag naar een andere blogpost op deze site* waarin wordt uitgelegd hoe u uw voetwijdte volgens Mondopoint kunt bepalen. Een ruwe vuistregel is dat gemiddeld brede mannenvoeten een wijdte van ongeveer 11 hebben en dat alles vanaf wijdte 12 oversized is.

Naast de breedte van de schoen is er ook iets te zeggen over de schoenmaat: werkschoenen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld sportschoenen) worden gekocht in de normale schoenmaat, niet “iets groter”. Bij schoenen met stalen neuzen is de ruimte die de neuzen innemen reeds in de berekening opgenomen.

Brede werkschoenen voor dames

Werkschoenen voor vrouwen zien er niet alleen anders uit dan herenschoenen, maar zijn ook smaller gesneden bij de hiel en in de hoogte. Vrouwen die deze verschillen kunnen overzien, kunnen kijken naar werkschoenen voor mannen – vooral omdat schoenen met een “normale breedte” voor mannen (of breedte 11 volgens Mondopoint) vaak vrouwen met brede voeten passen. Wie op zoek is naar brede werkschoenen specifiek voor vrouwen, beseft al snel dat hij zich hier in een absoluut nichesegment bevindt. Hier zijn een paar tips:

Een sprankje hoop aan de horizon zijn Birkenstock werkschoenen. Birkenstock is gespecialiseerd in voetvormvriendelijke pasvormen en heeft enkele sneakers in beschermingsklasse S3 en O2 in hoog en laag in diverse kleuren.

Elten biedt werkschoenen aan die speciaal voor vrouwenvoeten zijn ontworpen, maar de modellen met de vermelding “damespasvorm” zijn ook altijd vrij smal gesneden. Er is tenminste een selectie brede schoenen voor vrouwen op de website, zij het allemaal uniseks modellen.

Veiligheidsschoenen expertise! Bekijk onze gids

Bij de aankoop van werkschoenen komen de klanten heel wat technische termen en afkortingen tegen. Wij raden onze gids aan om te raadplegen, voor meer informatie over de eigenschappen en normen van werkschoenen. Daar kunt u alles te weten komen over beschermingsklassen S1, S2, S3, EN ISO 20345 (afkorting S), EN ISO 20347 (afkorting O), waterdichtheid, penetratieweerstand (P), antistatisch (A), oliebestendig (FO), antislipzool, ESD en nog veel meer.