Werkschoenen Dames

Als vrouw moet je extra goed opletten wanneer je werkschoenen aanschaft. Het is namelijk belangrijk om te kiezen voor schoenen die speciaal ontworpen zijn voor de smallere pasvorm van een damesvoet. Ook zijn veiligheidsschoenen voor dames meestal lichter dan de heren modellen. Dit komt omdat mannen en vrouwen gemiddeld gezien verschillende voetmaten hebben. Daarnaast is het bij werkschoenen ook van groot belang dat ze comfortabel zitten, aangezien je er veel mee loopt en staat. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg verschillende opties om uit te kiezen, dus je hoeft niet verder te zoeken dan Werkschoenen voor dames!

Resultaat 1–24 van de 139 resultaten wordt getoond

OVER

Werkschoenen Dames

Voor vrouwen die voor hun werk veel in beweging zijn, zijn goede werkschoenen cruciaal. Of je nu werkt in de (land)bouw, logistiek, in de zorg, in de horeca of als politie- of brandweervrouw, stevige schoenen zijn onmisbaar om je voeten te beschermen. Daarnaast moeten veiligheidsschoenen je voeten niet alleen beschermen – als je er de hele dag op staat is het minstens zo belangrijk dat je er goed op kunt lopen. Bij werkschoen.nl vind je daarom allerlei soorten comfortabele werkschoenen voor dames: van werkschoenen in sneakervorm tot zware veiligheidsschoenen met stalen neuzen

Werkschoenen voor dames: de voordelen

Werkschoenen damesGoede werkschoenen cruciaal als je in een omgeving werkt waar veel rondgereden wordt met zware objecten – een logistiek centrum, bijvoorbeeld. Goede werkschoenen beschermen je voeten niet alleen tegen zware, vallende voorwerpen, maar ook tegen voertuigen als heftrucks.

Daarnaast worden werkschoenen vaak gebruikt als bescherming tegen heftige weersomstandigheden. Als je veel buiten werkt, bijvoorbeeld in de bouw, wil je ervoor zorgen dat je voeten geen last krijgen van harde wind, water, sneeuw en kou. Stevige, goed geïsoleerde en waterdichte schoenen helpen daarbij.

Tot slot zorgen goede werkschoenen ervoor dat je lichaam de juiste houding aanneemt. Als je een drukke baan hebt waarbij je veel in beweging bent moeten je schoenen niet alleen comfortabel zitten, ze moeten je voeten ook goed ondersteunen. Veiligheidsschoenen die goed aansluiten op je voeten en enkel, met een dempende zool, zorgen ervoor zorgen dat je houding verbetert waardoor je minder snel last hebt van rugpijn. Zo heb je een stuk langer plezier op je werk!

Verschillende typen werkschoenen voor dames

Werklaarzen damesTot voor kort werden werkschoenen vooral voor mannen aangeboden, maar tegenwoordig vind je gelukkig steeds meer schoenen die speciaal voor de damesvoet gemaakt zijn. Dat is belangrijk, omdat damesvoeten vaak kleiner en smaller zijn dan een herenvoet. Bovendien zijn werkschoenen voor dames vaak lichter in gewicht dan werkschoenen voor heren.

Op werkschoen.nl vind je verschillende soorten werkschoenen voor dames. Zoek je een simpele, stevige schoen met een orthopedisch voetbed en een stalen neus? Kijk dan eens naar onze werkklompen. Werk je in de agrarische sector, ben je veel buiten en heb je schoenen nodig om je voeten te beschermen tegen de elementen? Dan bieden onze waterdichte werklaarzen waarschijnlijk de juiste bescherming. Ben je veel in beweging en zoek je een werkschoen die veiligheid biedt, maar er ook sportief uitziet? Dan is een lichtgewicht veiligheidsschoen in sneakervorm wellicht iets voor je.

Hoe kies je de juiste werkschoen?

Als je op zoek gaat naar de juiste werkschoen wil je schoenen vinden die goed passen bij het werk dat je doet én bij de vorm van je voeten. Ga daarom eerst bij jezelf na waar je de schoenen voor wilt gebruiken. Ben je veel buiten, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, op de boerderij of op het land of werk je juist binnen, bijvoorbeeld in een fabriek of in de zorg? Als je veel buiten werkt, is het belangrijk dat je materiaal kiest dat je beschermt tegen weer, wind en kou. 

Bedenk vervolgens wat de grootste risico’s in je werk zijn. Waar moet de schoen jou tegen beschermen? Werk je bijvoorbeeld in een omgeving waar objecten naar beneden kunnen vallen, in een fabriek of logistiek centrum bijvoorbeeld, of werk je in de zorg en wil je je voeten goed ondersteunen tijdens lange werkdagen waarop je veel in beweging bent? 

Tot slot kan het zijn dat je voor je werk verplicht bent om schoenen te dragen die in een bepaalde veiligheidsklasse vallen of aan een keurmerk voldoen. Een veelvoorkomende veiligheidsklasse is de zogenaamde ‘S-classificatie’, welke bestaat uit 5 verschillende klassen. Een S1P schoen is in deze classificatie de meest lichte veiligheidsschoen. Deze werkschoen moet onder andere een veiligheidsneus en een brandbestendige zool hebben en moet antistatisch zijn. Een S5 schoen valt in de hoogste classificatie. Deze schoen heeft alle kenmerken van de andere klassen, met als extra’s dat hij absoluut waterdicht is en een ondoordringbare en geprofileerde zool heeft. Een schoen die in deze klasse valt biedt de hoogste bescherming en is speciaal gemaakt voor de meest zware, ruwe werkomstandigheden.

Tips voor het kiezen van de juiste pasvorm

Let erop dat als je de schoen gaat passen, je hiel goed in de schoen blijft op het moment dat je gaat lopen. Je wilt namelijk niet dat je hiel tegen de achterkant aanwrijft – dat kan zorgen voor pijnlijke blaren. Gun je tenen op z’n minst een centimeter ruimte zodat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen en zorg ervoor dat je aan de zijkant van je voeten geen druk voelt. Heb je brede of juist smalle voeten? Dan kan het handig zijn om voor werkschoenen met een vetersluiting te kiezen, zodat je de schoenen kunt aansnoeren om ze beter te laten aansluiten op jouw voeten.

Hoe verzorg je je werkschoenen?

Als je wilt dat je werkschoenen lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hoe je dat doet hangt af van het type materiaal waar je schoenen van gemaakt zijn. Grof gezegd worden werkschoenen voor dames gemaakt van twee typen materialen: dierlijk materiaal (zoals leer) of kunststof materiaal.

Als je werkschoenen gemaakt van leer of nubuck draagt, dan is het belangrijk om je schoenen voorzichtig schoon te maken om het materiaal niet te beschadigen. Borstel vuil en vlekken aan het einde van een lange werkdag zachtjes van je schoenen. Als je schoenen heel vuil zijn, kun je wat water gebruiken en iets steviger boenen. Gebruik geen zeep, want dat droogt het leer uit. Vet je schoenen na het schoonmaken altijd weer in om te voorkomen dat het leer uitdroogt.

Als je schoenen gemaakt zijn van kunststof materialen, dan kun je ze eenvoudig schoonmaken met water en eventueel zeep. Borstel vuil en vlekken aan het einde van een lange werkdag weg met een borstel, gebruik eventueel water en zeep als ze heel smerig zijn en droog je schoenen af met een doek.

Veelgestelde vragen over werkschoenen dames

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Als u andere vragen heeft neemt u dan contact op met de klantenservice.

Wat de beste werkschoenen voor vrouwen zijn hangt helemaal af van het type werk waarvoor je je schoenen wilt gebruiken en de vorm van je voeten. Ben je veel in beweging en zoek je een sportieve schoen met lichte bescherming die er leuk uitziet? Kijk dan eens naar onze werksneakers. Wil je liever een simpele, stevige schoen waar je zo instapt? Bekijk dan eens onze werkklompen. Heb je voor je werk veiligheidsschoenen nodig die in een bepaalde veiligheidsklasse vallen? Bij werkschoen.nl vind je werkschoenen in verschillende categorieën: van S1P tot S5

Als je de hele dag staat wil je schoenen dragen die een goede demping hebben en je voeten goed ondersteunen, zodat je automatisch in een goede houding gaat staan en minder snel last krijgt van je rug. In principe zijn alle werkschoenen voor dames hier voor gemaakt, maar werkschoenen in sneakervorm zijn de laatste jaren erg populair geworden. Ze lopen prettig, zien er sportief uit en beschermen je voeten goed. Welke schoen je ook kiest, zorg er uiteraard voor dat je schoenen goed bij je voeten passen door de juiste maat te kiezen. Eventueel kun je kiezen voor een veter- of draaisluiting waarmee je de schoen gemakkelijk kunt aanpassen aan de breedte van je voet. 

Op werkschoen.nl vind je de beste werkschoenen in sneakervorm voor dames. De sneakers, van merken als Puma, Reebok en Grisport, zijn vaak licht van gewicht, zien er hip en sportief uit en zijn ideaal om de hele dag op te staan en in te bewegen. Tegelijkertijd zijn de schoenen extra stevig gemaakt, met vaak een verstevigde neus van glasvezel, staal of composiet, die je tenen goed beschermt. Daarnaast kun je kiezen voor een laag model als je je enkels liever vrijlaat of een hoog model als je je enkels juist wilt beschermen. Bij werkschoen.nl vind je het allemaal.