POPULAIRE WERKSCHOENEN

Landbouw / Bosbouw / Visserij

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Landbouw & Bosbouw

Welke schoen heb ik nodig?

Met deze baan, werk je veel buiten: Winter, zomer, kou, hitte, regen. Alle weersomstandigheden zijn mogelijk, dus de juiste veiligheidsschoenen voor deze sector moeten de voeten beschermen en tegelijkertijd laten ademen, dus passen een goed paar veiligheidsschoenen voor bosbouw en landbouw.

Steeds meer landbouwers zien de voordelen in van werkschoenen bij het dagelijkse werk op de boerderij: Enkelhoge werkschoenen zitten stevig en comfortabel aan de voet. Zij bieden meer steun en veiligheid dan bijvoorbeeld rubberen schoenen. De enkelhoge schacht voorkomt dat kuilresten, stro of graan in de schoenen terechtkomen. De voet blijft schoon.

VEELVERKOCHTE

Boerderij en veld werkschoenen

Werkschoenen voor de landbouw en de bosbouw

Iedereen kan zich voorstellen dat de vele verschillende beroepen op het gebied van landbouw en veeteelt zeer inspannend en lichamelijk veeleisend zijn. Daarom is het nu des te belangrijker om het juiste schoeisel te dragen. Voor werkzaamheden in de landbouw en op de boerderij, maar ook voor de dagelijkse omgang met zware machines en voertuigen, moeten de werkschoenen voor landbouwers robuust en waterdicht zijn (met Gore-Tex membraan) en voldoen aan bijzonder hoge veiligheidseisen om letsel aan de voet te voorkomen. 

Bij het werken met dieren kunnen snel verwondingen in de voetzone ontstaan. Voor bescherming bieden schoenen van veiligheidsklasse S3 een geïntegreerde beschermkap voor de tenen. Aangezien landbouwers de hele dag buiten werken, wordt een robuuste antislipzool (SRC) met een bijzonder geprononceerd profiel aanbevolen om ook op moeilijk terrein of op gladde oppervlakken een goede grip te bieden. Het bovenmateriaal moet ook gemakkelijk te onderhouden en te reinigen zijn

WERK & VEILIGHEIDSSCHOENEN

Voor de visserij

Welke schoen heb ik nodig?

Als je visser bent, heb je twee grote problemen: Water en zout. Water kan uw voeten nat maken, dus een paar S2 of S3 veiligheidsschoenen (nog beter als ze WR zijn) wordt aanbevolen. Zout kan uw schoenen zeer snel beschadigen. Om dit te vermijden, kunt u schoenen gebruiken met rubberen zolen en niet-metalen onderdelen (tegen roest). S2 of S3 metaalvrije veiligheidsschoenen met rubberen zolen zijn de beste optie.

Als u vis levert, hebt u veiligheidsschoenen nodig met antislip en bescherming tegen water en zout. Ook de afwezigheid van metalen onderdelen wordt aanbevolen om roestvorming te voorkomen (oogjes, ritssluitingen).

VEELVERKOCHTE

Vissers werkschoenen

Veiligheidsschoenen voor de visserijsector: laden, lossen, strippen, en schoonmaken van vis

Laden en lossen: voor dit werk hebt u normaal alleen waterafstotende S2/S3 veiligheidsschoenen met een antislipzool (SRC) nodig, maar polymeerlaarzen zijn een goede keuze vanwege de betere bescherming tegen zout water (S4 of S5).

Vis strippen: bij dit werk heb je vaak natte voeten, dus het gebruik van polymeerlaarzen kan je beschermen tegen vocht en eventuele valpartijen (S4 of S5 en SRC). Als u gewone schoenen wilt gebruiken, dan moet u een waterbestendig paar gebruiken (S2 of S3. WR en SRC optioneel maar aanbevolen). Het is ook raadzaam een waterafstotende zool te gebruiken die bestand is tegen water en zout, dus een rubberen zool is de beste keuze voor u.

Schoonmaakdiensten: als dit je werk is, heb je waarschijnlijk natte voeten. Het is beter om polymeerlaarzen te gebruiken om uw voeten te beschermen tegen vocht en uitglijden (S4 of S5 en SRC). Als u gewone veiligheidsschoenen wilt gebruiken, raden wij u een waterbestendig paar (WR) aan. Ook is weerstand tegen zout en water aan te bevelen, dus een rubberen zool is de beste keuze.