Werkschoenen S1P

S1P veiligheidsschoenen zijn een noodzaak voor iedereen die werkt in een omgeving waar er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, denk hierbij aa het werken met machines of zware voorwerpen. Ze bieden bescherming tegen letsel en penetratie, daarnaast zorgen ze ervoor dat je altijd stevig op je voeten staat. Bovendien zijn S1P veiligheidsschoenen comfortabel om te dragen, dankzij de speciale pasvorm en het ademende materiaal. Kortom: S1P veiligheidsschoenen of werkschoenen sneakers zijn de perfecte keuze!

Resultaat 1–48 van de 71 resultaten wordt getoond

REDBRICK MOTION STAR ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €101.99. incl. BTW

VISMO TURN EK-67 – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €117.99.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW

Grisport Safety 72009 L – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €112.50.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

NO RISK GAMER ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €129.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

Import Base Safety Kaptiv K-Rush B1005C Laag S1P Boa

Oorspronkelijke prijs was: €159.99.Huidige prijs is: €88.99. incl. BTW

Bata Industrials Radiance Vigor ESD S1P BOA

Oorspronkelijke prijs was: €134.99.Huidige prijs is: €119.99. incl. BTW

Albatros AER55 Impulse 647500 Laag S1P

Oorspronkelijke prijs was: €123.99.Huidige prijs is: €114.99. incl. BTW

Puma Safety Elevate Knit Low S1P ESD 643170

Oorspronkelijke prijs was: €140.99.Huidige prijs is: €126.89. incl. BTW

REDBRICK MOTION SPIRIT ESD – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €118.99.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 71609 L – S1P

Oorspronkelijke prijs was: €124.50.Huidige prijs is: €102.99. incl. BTW

Elten Nuria Easy 74511 S1P

Oorspronkelijke prijs was: €87.99.Huidige prijs is: €54.99. incl. BTW

Import Maxguard A370 Armin Veiligheidsschoen Laag S1P

Oorspronkelijke prijs was: €68.99.Huidige prijs is: €37.99. incl. BTW
OVER VEILIGHEIDSNORMERING

Categorie S1P

Het werk moet veilig zijn

Onder de Nederlandse wet moet jij als werkgever ervoor zorgen dat jouw werknemers op een veilige en gezonde manier het werk kunnen uitvoeren. Wanneer je werkzaam bent in de bouw ben je dan ook verplicht om ervoor te zorgen dat jouw werknemers veiligheidsschoenen dragen op de werf. Ook binnen andere niches is het echter belangrijk dat er veiligheidsschoenen gedragen worden om de werknemers te beschermen – ook al is dit niet per industrie in de wet vastgesteld. 

Veiligheidsschoenen als PBM 

Veiligheidsschoenen zijn onderdeel van PBM. PBM staat voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Deze beschermingsmiddelen zullen ervoor zorgen dat de werknemers hun job op een gezonde en veilige manier kunnen uitvoeren. Iedere drie jaar wordt er aangeraden om een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Deze risico-inventarisatie en -evaluatie zal kijken naar welke persoonlijke beschermingsmiddelen er op de werkvloer gedragen moeten worden en aan welke certificeringen deze beschermingsmiddelen moeten voldoen. Het soort gevaar bepaalt namelijk welke beschermingsklasse desbetreffende voetbescherming en PBM zal moeten hebben. 

De beschermingsklassen voor veiligheidsschoeisel

Over het algemeen zijn er 4 verschillende beschermingsklassen binnen het veiligheidsschoeisel. Zo hebben we beschermingsklassen S1 tot S3 en beschermingsklasse S1P. Deze beschermingsklassen vallen allen onder de Europese norm EN ISO 20345 waardoor monsters van de schoen door een onafhankelijk instituut getest moeten worden voor zij in Europa onder de beschermingsklassen verkocht mogen worden. Je zal dan ook merken dat er aan de tong van je schoen een etiketje vastzit met een CE-keurmerk. Dit keurmerk geeft meer informatie over de certificering van de schoen. 

Beschermingsklasse S1P

S1P is een beschermingsklasse van veiligheidsschoenen dat op zich dezelfde of gelijkaardige uitrusting heeft als schoeisel binnen beschermingsklasse S1. Het grote verschil is echter dat schoenen binnen beschermingsklasse S1P voorzien zijn van een lekbestendige tussenzool van staal of soepel textiel dat perforatie weerstand biedt. Deze tussenzool zorgt er echter niet voor dat deze schoenen het binnendringen van water tegengaan of geen water absorberen. Je gebruikt schoenen met beschermingsklasse S1P dan ook best in droge ruimtes. 

Naast het hebben van een tussenzool die penetratieweerstand biedt, hebben S1P schoenen een beschermende neus met energie absorptie capaciteit van 200 joule, een gesloten hielzone met een energie absorptiecapaciteit, zijn de schoenen antistatisch en zijn de zolen van de schoen ook nog eens brandstofbestendig. 

Teenkap biedt bescherming 

De S1P veiligheidsschoenen moeten voorzien zijn van een beschermende teenkap. Vroeger werd deze teenkap ook wel eens de stalen overneus genoemd, ook al worden deze teenkappen tegenwoordig vaak uit aluminium, kunststof of composiet materialen gemaakt. 

Een teenkap is echter erg belangrijk wanneer het op veiligheidsschoenen aankomt gezien deze de drager beschermen tegen verwondingen aan de tenen. Zo moet een teenkap ongeacht het materiaal bescherming bieden tegen 200 joule en een statische druk van ten minste 15 kilonewton. 

Tot slot hebben deze schoenen ook een gesloten hielzone die eveneens energieabsorberend is. Op die manier kan je verwondingen door botsende voorwerpen en breuken in het hielbeen voorkomen. 

Voorkomen van gevaren door antistatische eigenschappen

Voetbescherming is best ook antistatisch. We spreken over antistatische voetbescherming wanneer een ondergrens van 100 kilohm gemeten kan worden, en een bovengrens van 1 gigaohm. Deze ondergrens en bovengrens werden ingesteld om het risico op elektrische schokken door elektrische apparatuur te stoppen en de bovengrens werd ingesteld om het ontsteken van ontvlambare stoffen of dampen tegen te gaan. 

De buitenzool moet bestand zijn tegen brandstoffen

Natuurlijk wil je er ook voor zorgen dat jouw schoen voldoende beschermd is. De meeste S1P schoenen hebben buitenzolen die bestand zijn tegen brandstoffen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw schoen lekker lang kan meegaan. De schoenen zijn hier uitvoerig op getest. Wanneer de schoen in contact komt met brandstoffen zoals diesel of benzine mag de buitenzool niet aangetast worden. 

Bescherming tegen gevaarlijke voorwerpen op de vloer

Afhankelijk van je werkomstandigheden kan het al wel eens zijn dat je op puntige of scherpe voorwerpen stapt. Wanneer dit het geval is draag je best veiligheidsschoenen met een penetratiebestendige tussenzool. Op die manier kunnen vreemde voorwerpen de voet niet binnendringen en kan je geen verwondingen oplopen. In onze webshop vind je heel wat S1P veiligheidsschoenen met een stalen zoon of een tussenzool van textielvezels die perforatie tegengaat. 

Sommige voetbescherming kan nog meer: aanvullende eisen

Tot slot zijn er ook aanvullende eisen afhankelijk van de werkomstandigheden waarin de schoen gebruikt wordt. Zo zijn er schoenen die bestaan uit koude- of warmte-isolatie of waarbij de zolen een zekere weerstand kunnen bieden tegen hitte of zelfs bescherming bieden tegen snijden of bescherming bieden voor de middenvoetsbeentjes. 

Ook zijn er aparte normen voor speciale eisen zoals bescherming tegen druppels gesmolten metaal voor veiligheidsschoenen gebruikt in een gieterij, schoenen die bescherming bieden tegen hand kettingzagen wanneer je in de bosbouw werkt, of brandweerlaarzen gedragen door brandweerlui. 

Veiligheid op het werk komt iedereen ten goede

Veiligheid op het werk is een win-win situatie voor iedereen. Jij als werkgever kan door middel van goede veiligheidsschoenen namelijk zorgen voor een veilige situatie op de werkvloer waardoor er minder ongevallen voorkomen. Op die manier kan jij jouw werknemers niet enkel heel wat pijn besparen, maar kun jij er ook voor zorgen dat werknemers niet langdurig wegvallen door ongevallen op de werkvloer. Een goed paar veiligheidsschoenen kan misschien wel kostelijk zijn, de werkschoenen betalen zichzelf binnen de kortste keren weer terug!