Werkschoenen S2

S2 veiligheidsschoenen hebben een veiligheidsneus die de tenen beschermt tegen alles wat op de bouwplaats rondslingert, meestal staal of composiet. De veiligheidsneus heeft een absorptiecapaciteit van 200 joule. Bovendien hebben S2-veiligheidsschoenen een gesloten hielgedeelte, dat ook een hoge energieabsorptiecapaciteit heeft. Dit om letsel te voorkomen wanneer iemand per ongeluk op zijn hiel terechtkomt of wanneer er voorwerpen op vallen of botsen. Ten slotte zijn S2-standaardwerkschoenen antistatisch en voorzien van buitenzolen die beschermen tegen brandstoffen. Het bovenwerk is zo behandeld of vervaardigd dat het vaak waterdicht is en voorkomt dat water binnendringt. S2 veiligheidsschoenen worden vaak in ziekenhuizen gedragen.

Toont alle 23 resultaten

Sixton 86203-00 Venezia LG S2

Oorspronkelijke prijs was: €86.99.Huidige prijs is: €82.99. incl. BTW

Sanita SAN-DUTY NITRIL Model 1084 S2 D.H. Zwart

Oorspronkelijke prijs was: €127.99.Huidige prijs is: €54.99. incl. BTW

Sixton 86205-00 Biella LG S2

Oorspronkelijke prijs was: €95.99.Huidige prijs is: €82.99. incl. BTW

Sika Exclusive Sika 28223 Select Instapper S2

Oorspronkelijke prijs was: €77.99.Huidige prijs is: €41.99. incl. BTW

Import Maxguard W410 Wilson Hoog S2

Oorspronkelijke prijs was: €91.99.Huidige prijs is: €52.99. incl. BTW

Sika Exclusive Sika 202220 Primo S2 BOA

Oorspronkelijke prijs was: €134.99.Huidige prijs is: €56.99. incl. BTW

Puma Safety Absolute Low S2 640642

Oorspronkelijke prijs was: €127.99.Huidige prijs is: €115.19. incl. BTW

Puma Safety Clarity Low S2 640622

Oorspronkelijke prijs was: €125.99.Huidige prijs is: €113.39. incl. BTW

Skolys F-1730.01 S2 klompen

Oorspronkelijke prijs was: €133.00.Huidige prijs is: €89.99. incl. BTW

Sika Exclusive Sika 19476 Fusion Clog ESD S2

Oorspronkelijke prijs was: €141.99.Huidige prijs is: €127.79. incl. BTW

Lavoro Instapper Eva 1153.10 Laag S2P

Oorspronkelijke prijs was: €119.99.Huidige prijs is: €107.99. incl. BTW
OVER VEILIGHEIDSNORMERING

Categorie S2

De eisen van beschermingsklasse S2

Over het algemeen hebben veiligheidsschoenen van beschermingsklasse S2 net dezelfde uitrusting als veiligheidsschoenen met de beschermingsklasse S, maar bieden deze schoenen ook een zekere weerstand tegen het binnendringen en absorberen van water. 

De meeste S2 veiligheidsschoenen hebben een teenkap die de tenen beschermt die een energie absorptie capaciteit heeft van 200 joule. Ook hebben S2 veiligheidsschoenen van een gesloten hielzone met een hoge energie absorptie capaciteit en zijn de schoenen antistatisch. Heel wat S2 schoenen hebben eveneens buitenzolen die beschermd zijn tegen brandstof en is het bovenmateriaal zo behandeld of vervaardigd dat het bescherming biedt tegen het binnendringen van water of de absorptie van water. 

Het grote verschil tussen een S2 veiligheidsschoen en een S3 veiligheidsschoen is het feit dat de S3 schoen ook nog een penetratieweerstand heeft. 

Geen veiligheidsschoen zonder veiligheidsneus

Wanneer je een veiligheidsschoen aankoopt zal deze schoen een veiligheidsneus moeten hebben. Deze veiligheidsneus staat ook beter bekend als een stalen neus, ook al zijn heel wat veiligheidsneuzen de dag van vandaag gemaakt van kunststof, aluminium en composiet materialen, in plaats van staal. 

Deze veiligheidsneuzen zijn erg belangrijk omdat zij helpen verwondingen aan de tenen van de drager te voorkomen. Uit welk materiaal de veiligheidsneus ook bestaat, de neus moet bestand zijn tegen een energie van minimaal 200 joule en een statische druk van maar liefst 15 kilonewton. 

Veiligheidsschoenen met een gesloten hiel zone en energie absorptievermogen om blessures aan de hiel tegen te gaan

S2 veiligheidsschoenen hebben een gesloten hiel gedeelte in de veiligheidsschoenen. Dit gesloten hiel gedeelte zorgt ervoor dat de werknemer geen verwondingen oploopt door botsende voorwerpen, en het gesloten hiel gedeelte verbetert ook de stabiliteit van de werknemer. 

Daarnaast zijn deze veiligheidsschoenen ook uitgerust met een hiel met een energieabsorberend verboven waardoor de hiel beschermd wordt tijdens het vallen of wanneer de werknemer in aanraking komt met een botsend voorwerp. Dit voorkomt blessures zoals hielbeenbreuken. 

Door een gesloten hiel te combineren met een hielstuk dat energieabsorberend werkt kun je heel wat verwondingen en ongevallen voorkomen. 

Kies voor een schoen met antistatische eigenschappen 

Wanneer je met dure of gevoelige apparatuur werkt is het ook een goed idee te investeren in werkschoenen met antistatische eigenschappen. Antistatische veiligheidsschoenen hebben een elektrische contactweerstand tussen 100 kilohm (105 ohm) en 1 gigaohm (109 ohm). Deze waarden werden vooraf opgesteld en dienen als maatstaven voor het certificeren van antistatisch schoeisel. 

Men stelde de ondergrens van 100 kilohm op om het risico van elektrische schokken door elektrische apparatuur of onderdelen onder spanning tot een minimum te beperken. Om het risico van ontbranding van ontvlambare stoffen of dampen door vonkontladingen tegen te gaan, is een bovengrens van 1 gigaohm vastgesteld.

Ga voor een duurzame buitenzool bestand tegen brandstoffen

Het is natuurlijk niet enkel belangrijk om de drager van de schoen te beschermen, ook de werkschoen moet duurzaam zijn. Je namelijk liefst nog enkele jaren plezier hebben van je kwaliteitsvolle werkschoen. De werkschoenen worden dan ook onderworpen aan heel hele resem uitgebreide tests tijdens de standaard inspectie. Zo test men bijvoorbeeld of de buitenzool bestand is tegen brandstoffen zoals diesel of benzine. Ook gaat men na of de buitenlaag van de schoen bestand is tegen waterindringing en waterabsorptie – dit om onaangename werkomstandigheden en zelfs ziekte tegen te gaan. 

Aanvullende eisen voor bijzondere gevaarlijke situaties

Naast de basisvereisten voor werkschoenen zijn er natuurlijk ook een heleboel aanvullende vereisten waaraan werkschoenen kunnen voldoen. Zo zijn er namelijk gevaarlijke werksituaties waartegen wij onszelf of onze werknemers moeten beschermen. 

Bepaalde werkschoenen zijn bijvoorbeeld uitgerust met koude- of warmte-isolatie terwijl anderen een zekere weerstand bieden tegen contacthitte via de buitenzolen. Ook zijn bepaalde schoenen uitgerust met snijweerstand of zelfs een bescherming van de middenvoetsbeentjes. 

Afhankelijk van jouw werkomstandigheden kan je ook kiezen voor schoenen die bescherming bieden tegen druppels gesmolten metaal (wanneer je in een gieterij werkt) tegen snijwonden van hand kettingzagen (mensen die in de bosbouw werken) of zelfs schoenen die hitte en vuurbestendig zijn zoals de schoenen gedragen door brandweerlieden. 

In onze webshop vind je een groot aantal verschillende veiligheidsschoenen met standaard en aanvullende vereisten. Zo bieden wij schoenen aan met koude- of warmte-isolatie, maar ook met buitenzolen die bestand zijn tegen contacthitte, of zelfs snijweerstand. 

Tot slot bieden wij ook schoenen aan die voldoen aan ESD veiligheidsnormen. Dit wil zeggen dat de schoenen de elektrostatische lading van de drager op gecontroleerde wijze via de schoen zal ontladen. Zo kun je gevoelige elektronische componenten en machines beschermen tegen een plotse ontlading. 

Waarom ook jij jouw werknemers wilt beschermen

Hoewel goede veiligheidsschoenen niet meteen goedkoop zijn, is er een goede reden waarom heel wat werkgevers investeren in goede werkschoenen voor hun personeel. Goede veiligheidsschoenen kunnen namelijk verwondingen beperken en ongevallen voorkomen. Hoewel de initiële kost van een kwalitatief paar werkschoenen dan ook net dat tikkeltje hoger kan zijn, betaalt de schoen zichzelf op termijn dubbel en dik terug.