Werklaarzen S3

Werklaarzen S3 zijn de perfecte werklaarzen wanneer u veel tijd doorbrengt in omgevingen met veel water of andere vloeistoffen. Deze robuuste en veilige werklaarzen bieden uitstekende bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen en natte weersomstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die in dit soort omgevingen moeten werken. Bovendien bieden deze laarzen ook effectieve bescherming tegen elektrische schokken, waardoor ze uiterst veilig zijn in industriële omgevingen.
Gewoonlijk beschermt de stalen neus tegen schokken en zware vallende voorwerpen en biedt hij extra stabiliteit voor de voet in de laars door compressie van de middenvoetsbeentjes.

Toont alle 27 resultaten

No Risk werklaars Hawick S3 Aqua-tex XW

Oorspronkelijke prijs was: €143.99.Huidige prijs is: €135.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 72715C+L WOOL – S3

Oorspronkelijke prijs was: €196.99.Huidige prijs is: €151.99. incl. BTW

Bata Industrials Veiligheidslaars Potent S3 + KN

Oorspronkelijke prijs was: €168.99.Huidige prijs is: €151.99. incl. BTW

Safety Jogger BestBoot Laars Hoog S3

Oorspronkelijke prijs was: €107.99.Huidige prijs is: €99.99. incl. BTW

GRISPORT RANGER HOUND – S3

Oorspronkelijke prijs was: €209.99.Huidige prijs is: €169.99. incl. BTW

GRISPORT RANGER IRON – S3

Oorspronkelijke prijs was: €191.99.Huidige prijs is: €171.99. incl. BTW

EMMA Mendoza Laars S3

Oorspronkelijke prijs was: €199.72.Huidige prijs is: €197.99. incl. BTW

GRISPORT SAFETY 70249C – S3

Oorspronkelijke prijs was: €194.95.Huidige prijs is: €147.99. incl. BTW
OVER

Werklaarzen S3

Dit artikel gaat dieper in op de S3 veiligheidsnorm voor werklaarzen. Ontdek waarom, als het gaat om gevaarlijke werkplekken, het kiezen van S3-gecertificeerde werkschoenen een no-brainer is – van desuperieure bescherming en comfort tot de duurzaamheid. Wij zijn er zeker van dat u na het lezen van dit stuk grondig overtuigd zult zijn waarom u of uw werknemers S3-gecertificeerde schoenen nodig hebben!

Werklaarzen S3 beschermen de gehele voet met een veiligheidsneus plus gesloten hielgedeelte en zijn bovendien waterafstotend en perforatiebestendig. Dit maat ze onmisbaar bij het werken in vochtige omgevingen waar je tegen scherpe voorwerpen kunt trappen.

S3 werkschoenen komen met vele technische specificaties en normen. Wil je graag begrijpen hoe S3 werklaarzen je het beste kunnen beschermen op het werk? Lees hierover meer in de stukken hieronder.

Werklaarzen S3Waarom kiezen voor werklaarzen met S3 normering?

S3 gecertificeerde werklaarzen zijn de ultieme keuze voor werknemers die hun voeten willen beschermen tegen verwondingen en verminderen van arbeidsongeschiktheid. Deze veiligheidslaarzen bieden niet alleen extra bescherming voor de voeten tegen impact, water, elektriciteit en andere risico’s op het werk, maar garanderen ook de hoogste veiligheidsnorm, die verder gaat dan de minimale vereisten. Bovendien zijn ze geschikt voor werknemers in risicovolle omgevingen, zoals de bouw, industrie en transport, dus als je werkt in een van deze omgevingen, dan is het dragen van S3 gecertificeerde werklaarzen een absolute noodzaak.

Als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en comfort in één enkel schoenpakket – dan hebben werklaarzen S3 het allemaal. Ze bieden niet alleen superieure bescherming tegen elektrische gevaren en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen voor slijtvastheid en waterdichtheid, maar hun selectie van innovatieve materialen laat de werkschoenen ook ademen, zelfs tijdens lange werkuren. Simpel gezegd: De S3 veiligheidsnormering staat voor verantwoorde veiligheid én comfort op iedere professionele werkplek!

Kortom, als je een werknemer bent die zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn voeten, dan is het kopen van S3 gecertificeerde werklaarzen de beste investering die je kunt doen voor jezelf en je werkgever.

Waar staat de S3 normering voor?

Bata Industrials Veiligheidslaars Goliath S3De S3 normering is een Europese norm voor veiligheidsschoenen die voldoet aan de hoogste veiligheids- en prestatie-eisen voor werklaarzen. Deze norm is gebaseerd op de EN ISO 20345 norm voor persoonlijke beschermingsmiddelen en stelt specifieke eisen voor de bescherming tegen elektrische gevaren, geprofileerde loopzool, waterdichtheid, antistatische eigenschappen, slijtvastheid, penetratie bestendige tussenzool, stalen neus en andere eigenschappen die relevant zijn voor de veiligheid op de werkplek. Werkschoenen met S3 normering bieden dus een hoge bescherming voor werknemers die in potentieel gevaarlijke omgevingen werken.

Voorbeelden van eigenschappen van de S3 werklaarzen:

 • Bescherming tegen elektrische gevaren
 • Waterdichtheid
 • Antistatische eigenschappen
 • Slijtvastheid
 • Bescherming tegen indringen van vloeistoffen
 • Bescherming van de teen
 • Brede neusbescherming
 • Kevlar tussenzool voor snijbescherming
 • Antislip zool voor veiligheid op natte en gladde oppervlakken
 • Comfortabele pasvorm en ademende materialen
 • Reflecterende elementen voor verhoogde zichtbaarheid in donkere omgevingen
 • Bestand in koude omgevingen
 • Bestand in extreme hitte
 • Bestand in vochtige omgevingen
 • Bestand in olie- en olieachtige omgevingen

Houd er rekening mee dat deze lijst niet allesomvattend is en kan afwijken afhankelijk van de fabrikant of het type werkschoen.

S3 Werklaarzen voor heren

Werklaarzen met de S3 normering voor heren zijn een symbool van veiligheid, duurzaamheid en comfort in de professionele wereld. Onze collectie bestaat uit een groot assortiment verschillende modellen rubberen werklaarzen, waterdichte, lederen en gevoerde werklaarzen. De S3 werklaarzen zijn geschikt voor de professional die veel buiten werkt en aan de elementen is bloot gesteld. Door het kiezen van S3 werklaarzen zijn de onderbenen beschermd.

Werklaarzen dames S3

Werklaarzen S3 Dames Dames werklaarzen S3 garanderen de ultieme bescherming voor werkvrouwen die in een risicovolle omgeving opereren. In de categorie S3 hebben we ook voor de dames een selectie lederen werklaarzen of rubberen werklaarzen. Waterdicht, beschermende neus, juiste pasvorm, laarzen met of zonder voering. In ons ruim assortiment zijn er tal van modieuze en comfortabele opties van de bekende topmerken, waardoor je altijd het juiste paar zal vinden dat aansluit bij jouw stijl én veiligheidseisen!

Waterdichte werklaarzen S3 

Als je werkt in omgevingen met veel vocht, zoals waterwerken, landbouw of bouw dan heb je een extra stevig paar waterdicht of waterafstotend veiligheidslaarzen nodig. Dit type werklaars zijn vaak gemaakt van rubber, maar tegenwoordig heb je ook lederen werklaarzen die waterafstotende eigenschappen hebben door bijvoorbeeld hun waterdichte sympatex voering. Denk aan de modellen van de beste merken als No Risk, Emma of Grisport Safety. De hoge schacht van de werklaarzen maakt deze uitstekend geschikt om te werken in natte omgevingen, het biedet het water geen kans om in het model te stromen.

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Als u andere vragen heeft neemt u dan contact op met de klantenservice.

Werkschoenen met S3 normering bieden dus een hoge bescherming voor werknemers die in potentieel gevaarlijke omgevingen werken.

Voorbeelden van eigenschappen van de S3 werklaarzen:

 • Bescherming tegen elektrische gevaren
 • Waterdichtheid
 • Antistatische eigenschappen
 • Slijtvastheid
 • Bescherming tegen indringen van vloeistoffen
 • Bescherming van de teen
 • Brede neusbescherming
 • Kevlar tussenzool voor snijbescherming
 • Antislip zool voor veiligheid op natte en gladde oppervlakken
 • Comfortabele pasvorm en ademende materialen
 • Reflecterende elementen voor verhoogde zichtbaarheid in donkere omgevingen
 • Bestand in koude omgevingen
 • Bestand in warme omgevingen
 • Bestand in vochtige omgevingen
 • Bestand in olie- en olieachtige omgevingen

Houd er rekening mee dat deze lijst niet allesomvattend is en kan afwijken afhankelijk van de fabrikant of het type werkschoen.

Een overzicht van veel verkochte werklaarzen met veiligheidsnormering S3:

 • Grisport Safety
 • No Risk
 • Emma
 • Bata

Rubbere werklaarzen zijn flexibel en volledig waterdicht. Ledere werklaarzen zijn stugger van aard en daardoor duurzamer. Niet iedere lederen werklaars is even waterdicht. Kijk goed naar de fabrikant en wat er gespecificeerd is bij het product.

In onze webshop kunt u aan de hand van de titel lezen in welke categorie de werkschoen valt. Daarnaast kunt u kijken naar de eigenschappen van de schoen.

Wij raden u aan om minimaal twee paar werkschoenen aan te schaffen. Zo kunt u na iedere werkdag één van de twee paren schoonmaken en te drogen leggen. Met normaal tot intensief gebruik, afhankelijk van het model, schatten wij dat u zeker een jaar met twee paar werklaarzen kunt doen.