Bouw / Constructie
GEVAVI 1230 SB
€95.99 incl. BTWREDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
Voor de bouw
Welke schoen heb ik nodig?
Afhankelijk van de bedrijfstak kunnen voeten bij elke stap van alle kanten bedreigd worden. Vallende voorwerpen, scherpe en puntige struikelblokken op de vloer en verkeerd bediende machines met een hoog vermogen zijn allemaal potentiële gevaren. In sommige beroepen en bedrijfstakken, zoals de bouw, bosbouw en bosbouw, en voor brandweerlieden, is het potentiële risico duidelijk. In keukens en werkplaatsen ontstaan gladde oppervlakken. Olie, benzine en andere stoffen die materiaal oplossen, komen tijdens de werkdag op veel plaatsen voor. Kou, hitte en elektrische lading zijn andere bedreigingen die slecht voor de voeten kunnen zijn.
Bouw werkschoenen
GEVAVI 1230 SB
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
REDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
Waarom heb ik goede werkschoenen nodig?
Beschermend en stabiel schoeisel voor het werk wordt veiligheidsschoeisel genoemd. In veel bedrijfstakken schrijft de verantwoordelijke werkgeversvereniging speciaal uitgeruste werkschoenen voor. Als basis dient de norm DIN EN ISO 20 345 met zeven veiligheidsklassen.
Alle standaardklassen hebben een beschermkap voor de tenen, die bestand moet zijn tegen een stootkracht van 200 joule. Deze kracht wordt opgewekt wanneer twintig kilogram vanaf een hoogte van één meter tegen de bovenkant van de schoen slaat.
Alle klassen hebben ook een zool die bestand is tegen benzine en olie.
Met de verhoging van de standaardklassen worden specifieke uitrustingskenmerken toegevoegd. De demping in de hielzone, de antistatische bescherming, de antiperforatiebescherming in de zool, de slipweerstand en de waterdichtheid moeten worden aangepast naar de situatie van de beroepsactiviteit.
In de constructie
Welke schoen heb ik nodig?
Als u druk bezig bent, weet u hoe snel een stuk steen, een hamer of ander bouwmateriaal op uw voet kan vallen. En dat betekent pijn.
Bescherm uw voeten daarom op de juiste manier. Tegenwoordig zijn er ook veel veiligheidsschoenen die eruitzien als sneakers en niet lijken op lompe laarzen.
Veel merken bieden zeer sportieve veiligheidsschoenen aan, nu kunt u zelfs veiligheidsschoenen krijgen van Puma, een merk dat gewoonlijk bekend staat om zijn sportkleding.
Als u echter op zoek bent naar veiligheidsschoenen die wellicht te goedkoop zijn, moet u nagaan of de materialen die bij de productie van de schoen zijn gebruikt, echt van hoge kwaliteit zijn en of aan alle normen is voldaan.
Constructie werkschoenen
GEVAVI 1230 SB
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
REDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
Onderhoud van veiligheidsschoenen
De voordelen zijn duidelijk, want veiligheidsschoenen bieden uw voeten de optimale bescherming tegen blessures van welke aard dan ook. Of het nu gaat om gladde vloeren, zware apparatuur of bijtende chemicaliën, de moderne veiligheidsschoenen zijn ontworpen voor verschillende bronnen van gevaar. Maar ook dergelijke schoenen vereisen regelmatig onderhoud, zodat ze zo lang mogelijk gedragen kunnen worden. Volledig ononderhouden werkschoenen zouden na verloop van tijd meer slijten en vatbaarder zijn voor beschadiging. Dit vermindert op zijn beurt de veiligheid die dergelijke schoenen u bieden. Maak daarom regelmatig wat tijd vrij om uw veiligheidsschoenen te onderhouden.
Hieronder tips om uw schoen in optimale staat te houden:
- Verwijder vuil zo snel mogelijk
- Maak de zool regelmatig schoon
- Verfrissing voor de binnenkant van de schoenen