WERKSCHOENEN IN ONTWIKKELING

De veiligheidsschoen van morgen

Fabrikanten van veiligheidsschoenen hebben een zeer specifieke opdracht: innoveren om veiligheidsschoenen steeds beter te maken.

Dit doen ze voor de werknemers van bedrijven. Zij zijn namelijk degenen die hele dagen doorbrengen in hun veiligheidsschoenen.

De veiligheidsschoen van morgen

Het slechte imago van veiligheidsschoenen doorbreken

Historisch gezien hebben veiligheidsschoenen de reputatie zwart, zwaar, omvangrijk en niet erg esthetisch te zijn. Dit is logisch wanneer je de modellen ziet die zo’n twintig jaar geleden op de markt verschenen. Maar waarom hebben ze deze reputatie dan precies? Dat komt vooral vanwege het gewicht en het volume dat nodig is voor de beschermende elementen. Denk hierbij aan de veiligheidsneus en de antiperforatie-zool.

Tegenwoordig wordt de kwaliteit van leven op het werk steeds belangrijker. Daarom focussen fabrikanten van veiligheidsschoenen zich op het innoveren van hun producten. Ze doen dit door de beschermende onderdelen van de veiligheidsschoenen te verbeteren en door in gesprek te gaan met werkgevers en werknemers. Gebruikers willen lichtheid, flexibiliteit, demping, finesse en een mooi design als het aankomt op hun veiligheidsschoenen.

De technologische vooruitgang

Veiligheidsschoenen beginnen steeds meer te lijken op sportschoenen. Technologisch is het best moeilijk om tot deze innovatie te komen. De veiligheidsneus en de antiperforatie-plaat moeten namelijk zowel veilig als comfortabel blijven. Hierbij was het gebruik van nieuwe materialen erg belangrijk.

De toekomst van veiligheidsschoenen

Bij het innoveren van veiligheidsschoenen moet worden gekeken naar de wensen en verwachtingen van de gebruikers. Daarbij moet rekening worden gehouden met het naleven van de EN ISO 20345-norm. Het doel is om de verschillen tussen alledaagse schoenen en veiligheidsschoenen te verkleinen.

Innoveren voor een positief sociaal klimaat

De taak van de fabrikanten is om te innoveren en ervoor te zorgen dat gebruikers tevreden zijn over de veiligheidsschoenen. Het doel is aan de ene kant om het werk van de veiligheidsmanager van het bedrijf te vergemakkelijken en aan de andere kant om het dagelijkse leven van de dragers te verbeteren.

Kies volgens een type veiligheidsschoen