WERKSCHOENEN IN VELE STIJLEN

Het kiezen van een veiligheidsschoen volgens een stijl

Veel werknemers kiezen hun veiligheidsschoenen op basis van een stijl.

Sommige ambachtslieden, bijvoorbeeld, zijn zich ervan bewust dat hun beroepskleding het imago van hun bedrijf en een weerspiegeling van hun persoonlijkheid is. In dit artikel vind je families van stijlen van veiligheidsschoenen om je te helpen bij je keuze.

Het kiezen van een veiligheidsschoen volgens een stijl

Sportieve veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen met een sportieve stijl worden steeds populairder bij werknemers. Wanneer je voor deze veiligheidsschoenen kiest kies je voor voordelen op het gebied van comfort. Denk hierbij aan lichtheid, demping, flexibiliteit, ademend vermogen, stabiliteit etc.

Sportieve veiligheidsschoenen hebben ook een zachte, lichte EVA-zool, een grip-vaste rubberen zool en een bovenwerk van ademende materialen. Het bovenwerk heeft ook nog verstevigingen op kwetsbare plaatsen en speciale aandacht voor de anatomie van de voet.

Naast comfort zijn sportieve veiligheidsschoenen ook een stijl. Ze zijn vaak gestroomlijnd en slank. De sportieve veiligheidsschoenen hebben vaak een stijlvol ontwerp met accenten van felle kleuren en gedurfde lijnen.

Wat zijn lage veiligheidsschoenen en hoge veiligheidsschoenen
Elegante en sobere veiligheidsschoenen

Elegante en sobere veiligheidsschoenen

De sportieve stijl is niet geschikt voor alle werknemers. Sommigen werknemers geven de voorkeur aan onopvallende veiligheidsschoenen. Kenmerken van elegante en sobere schoenen zijn effen kleuren en edele en elegante materialen. De casual veiligheidsschoen kan geschikt zijn voor mensen die soms op kantoor zijn of voor klanten staan.

De ‘werklaarzen’-stijl

De ‘werklaarzen’-stijl is veel aanwezig in de outdoor-programma’s van Europese merken. Ze zijn geschikt voor werknemers die op zoek zijn naar robuustheid en authenticiteit in zijn of haar veiligheidsschoenen. Een aantal kenmerken van de ‘werklaarzen’-stijl zijn dik leer, een ingekerfde zool met losgehaakte hak, een hoge schacht en allerlei over-beschermingen. Dit type veiligheidsschoen kun je het beste buiten gebruiken. De dikke materialen kunnen namelijk snel heet worden en zijn nutteloos in gesloten omgevingen.

De S3 veiligheidsschoen

Kies volgens een type veiligheidsschoen