VOORKOM NARE GEUREN

Ga voor een ademende veiligheidsschoen

Het ademend vermogen van veiligheidsschoenen is belangrijk bij de keuze van gebruikers.

Niet voor niets verhoogt deze factor het comfort van het dagelijkse werk. Onder ademend vermogen wordt het vermogen van een materiaal bedoeld om waterdamp en dus transpiratievocht af te voeren.

Welke zool is geschikt voor welke vloer

Waarom kiezen voor een ademende veiligheidsschoen?

Het belangrijkste voordeel van ademende veiligheidsschoenen is dat ze lucht laten circuleren. Hierdoor raken je voeten niet oververhit, waardoor overmatige transpiratie wordt beperkt. Overmatige transpiratie staat bekend als plantaire hyperhidrosis. Dit kan leiden tot bevriezing, schimmel, huidscheurtjes en nare geurtjes. Meer mensen hebben hier last van dan dat het lijkt.

Helaas laten sommige sectoren van het beroepsleven geen ruimte voor ademende en ventilerende veiligheidsschoenen. Wanneer je in een natte en vuile omgeving werkt, kun je het best kiezen voor S3 veiligheidsschoenen van waterafstotend materiaal, zoals leer of microvezel.

De ‘hybride’ varianten

Gelukkig zijn er ‘hybride’ varianten die waterbestendigheid en ademend vermogen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ademend gebreid bovenstuk in combinatie met een waterdicht, ademend membraan. Het membraan vertraagt het binnendringen van water, maar verhindert de circulatie van lucht niet. Het is een variant die geschikt is voor mensen die in een vochtige maar relatief schone omgeving werken. Materialen als leer of microvezels hebben goede absorptie-eigenschappen. Zij zijn wel minder ademend dan luchtige sportmaterialen, maar door hun samenstelling kan overmatig zweten worden beperkt.

Het kiezen van een comfortabele veiligheidsschoen