Magazijn / Distributie / Logistiek
GEVAVI 1230 SB
€95.99 incl. BTWREDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
DUNLOP PUROFORT FOODPRO MULTIGRIP – S4
Magazijn & Distributie
Welke schoen heb ik nodig?
In het magazijn is het gevaar van zware, vallende of rollende voorwerpen te verwachten. Bovendien wordt een deel van het werk uitgevoerd met vloertransportbanden (bijv. vorkheftrucks of pallettrucks). Beide factoren kunnen ernstige gevolgen hebben: Kneuzingen en verwondingen aan ligamenten, botten of gewrichten. Dergelijke voetblessures zijn meestal langdurig en resulteren in langere perioden van afwezigheid. Niet alleen het gezondheidsaspect, maar ook het financiële aspect is dus een goede reden voor geschikt schoeisel voor magazijnwerk.
Noch de beroepsverenigingen, noch de wetten geven concreet aan welke veiligheidsschoenen precies voorgeschreven zijn – er worden alleen algemene omtrekken gegeven, alsmede de verwijzing naar de individuele informatie van de werkgevers. Deze verklaringen worden echter meestal afgesloten op werkschoenen van de veiligheidsklassen S2 of S3.
Magazijn & Distributie werkschoenen
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
GEVAVI 1230 SB
DUNLOP PUROFORT FOODPRO MULTIGRIP – S4
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
REDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
Klasse S2 veiligheidsschoenen in het magazijn
Alle veiligheidsschoenen moeten eerst aan bepaalde basiseisen voldoen: Het voorste gedeelte wordt beschermd door een beschermkap van metaal of kunststof, die doorloopt tot aan de aanzet van de tenen. Het moet bescherming bieden tegen verwonding of verbrijzeling tot 200 joule (ongeveer gelijk aan een stuk ijzer van 20 kg dat van een hoogte van een meter valt). Bovendien heeft al het veiligheidsschoeisel een volledig gegoten rubberen zool.
Schoenen van klasse S2 zijn ook antistatisch, hebben een olie- en benzinebestendige zool, absorberen energie in de hielzone (bv. bij het naar beneden springen). Bovendien is het bovendeel van de schoen bestand tegen het binnendringen of absorberen van water.
In principe is er nauwelijks verschil in vergelijking tussen veiligheidsschoenen van klasse S2 en S3. Zij hebben ook de teenbescherming, de energie-absorptie in de hielzone, de bescherming tegen water, olie en benzine, alsmede de antistatische eigenschap. Het enige verschil is de lekbestendige zool van de S3 veiligheidsschoenen.
Deze zool is controversieel in de magazijnomgeving. Zelden zou je daar op iets stappen, in plaats van een verplettering van bovenaf te moeten voorkomen. Bovendien zijn de S3-schoenen ook een stuk stijver en zwaarder. Toch geven veel werknemers er de voorkeur aan deze te grijpen – trouw aan het motto “wat je hebt, heb je”.
In de logistiek
Welke schoen heb ik nodig?
S1P werkschoenen zijn ideaal voor een breed scala van beroepen. De schoenen zijn meestal geoptimaliseerd voor werkzaamheden binnenshuis, waarbij de schoenen niet waterafstotend hoeven te zijn.
S1P veiligheidsschoenen zijn ook zeer licht van gewicht. Dit biedt u een hoog niveau van comfort en meer bewegingsvrijheid. Het bovendeel van een S1P veiligheidsschoenen is gemaakt van textiel, zoals microvezel en KNIT stof in de meeste modellen. Dit zijn dezelfde materialen die worden gebruikt voor casual sneakers en hardloopschoenen. Bovendien hebben de schoenen ook een antislipprofiel, zodat het risico op uitglijden minimaal is!
Deze eigenschappen zijn ideaal als u veel moet lopen op uw werk. In magazijnen en andere logistieke functies kunt u tot 20 kilometer op een dag afleggen!
Logistiek werkschoenen
DUNLOP PUROFORT+ GROEN – S5
GEVAVI 1230 SB
DUNLOP PUROFORT FOODPRO MULTIGRIP – S4
DUNLOP ACIFORT HEAVY DUTY – S5
REDBRICK MOTION COMET 2 ESD – S3
Wat is het verschil tussen een S1P en een S3 werkschoen?
S1P-werkschoenen worden veel gebruikt in de logistiek, vooral in werkomgevingen zoals magazijnen. De noodzaak om in dergelijke omgevingen veiligheidsschoenen te dragen behoeft geen uitleg. Ongelukken loeren om elke hoek! Aangezien in magazijnen vaak met zware pallets en grote goederen wordt gewerkt, vormen vallende voorwerpen altijd een risico. Bovendien verplaatsen vorkheftrucks zich vaak in een magazijn.
Naast S1P werkschoenen zijn er ook S3 werkschoenen. Het verschil tussen deze soorten werkschoenen is dat S3 werkschoenen in een hogere veiligheidsklasse vallen. Dit betekent dat zij per definitie aan een aantal extra veiligheidseisen voldoen. Zo moeten S3-werkschoenen ten minste één uur waterbestendig zijn en altijd een antislip loopvlak hebben.
Als uw werkschoenen niet waterafstotend hoeven te zijn, is het niet noodzakelijk om S3 werkschoenen aan te schaffen (hoewel het natuurlijk altijd kan!). In dit geval zijn S1P werkschoenen voldoende. Het belangrijkste voordeel van S1P werkschoenen ten opzichte van S3 werkschoenen is dat ze meestal lichter en meer ademend zijn, waardoor ze zeer comfortabel zijn om te dragen.