Inhoudsopgave

Elten werkschoenen

Populaire Elten Werkschoenen modellen

Als je in de bouw, logistiek, industrie of een andere sector werkt waar gevaarlijke situaties zich kunnen voordoen, is het dragen van veiligheidsschoenen essentieel. Elten is een gerenommeerd merk op het gebied van veiligheidsschoenen. Het merk staat bekend om de duurzame en kwalitatieve schoenen die zij produceren. In dit artikel bespreken we vijf populaire Elten werkschoenen modellen: de Renzo Mid S3, Elten Renzo Biomex GTX S3, Elten Hannah XXTL Boa S3, Elten Shadow Mid ESD HG S3 en de Elten Anderson Roof S3. Bekijk hier onze totale aanbod Elten werkschoenen.

ELTEN RENZO MID ESD1. Elten Renzo Mid ESD – S3

Als het gaat om de bescherming van je voeten op het werk, dan is de Elten Renzo Mid ESD S3 de perfecte keuze. Deze schoen is gemaakt van hoogwaardig rundleder en heeft een binnenvoering van textiel voor extra comfort. Met de grof geprofileerde PU/PU-zool SAFETY-GRIP heb je uitstekende grip, zelfs op gladde en oneffen oppervlakken. Maar dat is nog niet alles wat deze schoen te bieden heeft. Hier zijn drie redenen waarom de Elten Renzo Mid ESD S3 de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar bescherming, comfort en stijl op de werkvloer.

Bescherming: Stalen tussenzool en neus

De Elten Renzo Mid ESD S3 is gecertificeerd conform EN ISO 20345 Hoog S3 SRC, wat betekent dat deze schoen voldoet aan de hoogste normen voor veiligheidsschoenen. De schoen heeft niet alleen een stalen neus om je tenen te beschermen, maar ook een stalen tussenzool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals spijkers of scherven in je voet prikken. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten volledig beschermd zijn.

Comfort: ESD PRO en ESD-beschermende softvlies-binnenzool

De Elten Renzo Mid ESD S3 is niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel. De schoen is voorzien van ESD PRO en een ESD-beschermende softvlies-binnenzool, die ervoor zorgen dat elektrostatische ladingen worden afgevoerd. Dit betekent dat je geen last hebt van statische schokken en dat je voeten de hele dag door fris en droog blijven.

Stijl: Gepolsterde watertong en aangespoten PU-kruipneus

De Elten Renzo Mid ESD S3 is niet alleen veilig en comfortabel, maar ook stijlvol. De schoen heeft een gepolsterde watertong die ervoor zorgt dat er geen water of vuil de schoen binnendringt. Daarnaast heeft de schoen een aangespoten PU-kruipneus die de schoen extra duurzaam maakt en ervoor zorgt dat deze er langer als nieuw uitziet.

 • Hoogwaardig rundleder en textiel binnenvoering
 • Grof geprofileerde SAFETY-GRIP zool voor grip
 • Stalen neus en tussenzool voor bescherming
 • ESD PRO en softvlies-binnenzool voor comfort
 • Gepolsterde watertong en PU-kruipneus voor duurzaamheid
 • Stijlvol ontwerp
 • Geschikt voor diverse werkomstandigheden
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren
 • EN ISO 20345 Hoog S3 SRC gecertificeerd

Elten Renzo Biomex GTX S32. Elten Renzo Biomex GTX – S3

Als je op zoek bent naar de perfecte combinatie van bescherming en comfort voor je voeten op het werk, dan is de Elten Renzo Biomex GTX S3 de schoen voor jou. Deze schoen is gemaakt van hoogwaardig rundleder en gehydrofobeerd nubuck leder en heeft een ademende en waterdichte voering met GORE-TEX® klimaat membraan. Met de grof geprofileerde PU/PU-zool SAFETY-GRIP heb je uitstekende grip, zelfs op gladde en oneffen oppervlakken. Maar dat is nog niet alles wat deze schoen te bieden heeft. Hier zijn drie redenen waarom de Elten Renzo Biomex GTX S3 de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar maximale bescherming en comfort op de werkvloer.

Bescherming: Stalen tussenzool en neus

De Elten Renzo Biomex GTX S3 is gecertificeerd conform EN ISO 20345 Hoog S3, wat betekent dat deze schoen voldoet aan de hoogste normen voor veiligheidsschoenen. De schoen heeft niet alleen een stalen neus om je tenen te beschermen, maar ook een stalen tussenzool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals spijkers of scherven in je voet prikken. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten volledig beschermd zijn.

Comfort: GORE-TEX® klimaat membraan en ESD-beschermende softvlies-binnenzool

De Elten Renzo Biomex GTX S3 is niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel. De schoen is voorzien van een ademende en waterdichte voering met GORE-TEX® klimaat membraan, waardoor je voeten droog blijven, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Daarnaast heeft de schoen een ESD-beschermende softvlies-binnenzool, die ervoor zorgt dat elektrostatische ladingen worden afgevoerd. Dit betekent dat je geen last hebt van statische schokken en dat je voeten de hele dag door fris en droog blijven.

Biomex-technologie: Maximale ondersteuning en bescherming van de enkel

De Elten Renzo Biomex GTX S3 is uitgerust met Biomex-technologie, die maximale ondersteuning en bescherming van de enkel biedt. Dit vermindert het risico op verstuikingen en andere blessures en zorgt voor extra stabiliteit bij het lopen en staan. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten en enkels optimaal beschermd zijn.

 • Hoogwaardig rundleder en gehydrofobeerd nubuck leder
 • Ademende en waterdichte GORE-TEX® klimaat membraan voering
 • Grof geprofileerde SAFETY-GRIP zool voor grip
 • Stalen neus en tussenzool voor bescherming
 • ESD-beschermende softvlies-binnenzool voor comfort
 • Biomex-technologie voor maximale enkelondersteuning en bescherming
 • Geschikt voor diverse werkomstandigheden
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • EN ISO 20345 Hoog S3 gecertificeerd

Elten Hannah XXTL Boa S33. Elten Hannah XXTL Boa – S3

De Elten Hannah XXTL Boa S3 is de perfecte keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een sportieve en veilige werkschoen met een comfortabele pasvorm. Deze schoen is gemaakt van gehydrofobeerd microvezel en textiel en heeft een ademende binnenvoering van textiel voor extra comfort. Met de PU/PU-zool WELLMAXX TRAINERS LADY heb je maximale demping en worden je gewrichten ontzien dankzij de Infinergy®-zoolkern van BASF. Maar dat is nog niet alles wat deze schoen te bieden heeft. Hier zijn drie redenen waarom de Elten Hannah XXTL Boa S3 de perfecte keuze is voor vrouwen die op zoek zijn naar sportieve veiligheidsschoenen met een uitgebreide bescherming.

Uitgebreide bescherming: Stalen neus en metaalvrije tussenzool

De Elten Hannah XXTL Boa S3 is gecertificeerd conform EN ISO 20345 S3 SRC, type B, wat betekent dat deze schoen voldoet aan de hoogste normen voor veiligheidsschoenen. De schoen heeft niet alleen een stalen neus om je tenen te beschermen, maar ook een metaalvrije tussenzool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals spijkers of scherven in je voet prikken. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten volledig beschermd zijn.

Comfort: BOA® Fit System en ESD-beschermende inlegzool

De Elten Hannah XXTL Boa S3 is niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel. De schoen is voorzien van het BOA® Fit System, waarmee je de schoen snel en gemakkelijk kunt aantrekken en losmaken. Dit betekent dat je geen last hebt van veters die losgaan of in de knoop raken. Daarnaast heeft de schoen een hele inlegzool ESD PRO Lady Y black, die ervoor zorgt dat elektrostatische ladingen worden afgevoerd. Dit betekent dat je geen last hebt van statische schokken en dat je voeten de hele dag door fris en droog blijven.

Ledervrij: Geschikt voor mensen met een allergie

De Elten Hannah XXTL Boa S3 is volledig ledervrij, wat betekent dat deze schoen geschikt is voor mensen met een allergie voor leer. Het hydrofobe microvezel- en textielmateriaal beschermt je voeten tegen externe weersinvloeden en zorgt voor extra comfort en duurzaamheid. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten en gezondheid optimaal beschermd zijn.

 • Gehydrofobeerd microvezel en textiel
 • Ademende binnenvoering van textiel
 • PU/PU-zool WELLMAXX TRAINERS LADY voor maximale demping
 • Stalen neus en metaalvrije tussenzool voor bescherming
 • BOA® Fit System voor snel en gemakkelijk aantrekken en losmaken van de schoen
 • ESD-beschermende inlegzool voor comfort en frisheid
 • Volledig ledervrij, geschikt voor mensen met een allergie
 • Geschikt voor diverse werkomstandigheden
 • Verkrijgbaar in maten 35-42
 • EN ISO 20345 S3 SRC, type B gecertificeerd

Elten Shadow Mid ESD HG S3 4. Elten Shadow Mid ESD HG – S3

Als je op zoek bent naar een werkschoen die zowel comfortabel als veilig is, dan is de Elten Shadow Mid ESD HG S3 de juiste keuze voor jou. Deze schoen is gemaakt van hoogwaardig rundleder en heeft een binnenvoering van leder voor extra comfort en duurzaamheid. Met de TPU/PU-zool L10 heb je uitstekende grip en loop je comfortabel, zelfs op oneffen oppervlakken. Maar dat is nog niet alles wat deze schoen te bieden heeft. Hier zijn drie redenen waarom de Elten Shadow Mid ESD HG S3 de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar comfortabele en veilige werkschoenen.

Comfort: Gepolsterde tong en ESD-beschermende inlegzool

De Elten Shadow Mid ESD HG S3 is niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel. De schoen is voorzien van een gepolsterde tong, die ervoor zorgt dat de schoen prettig om je voet sluit en voorkomt dat er vuil en stof in de schoen komt. Daarnaast heeft de schoen een hele inlegzool ESD PRO, die ervoor zorgt dat elektrostatische ladingen worden afgevoerd. Dit betekent dat je geen last hebt van statische schokken en dat je voeten de hele dag door fris en droog blijven.

Veiligheid: Stalen neus en metaalvrije tussenzool

De Elten Shadow Mid ESD HG S3 is gecertificeerd conform EN ISO 20345 Hoog S3 SRC, wat betekent dat deze schoen voldoet aan de hoogste normen voor veiligheidsschoenen. De schoen heeft niet alleen een stalen neus om je tenen te beschermen, maar ook een metaalvrije tussenzool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals spijkers of scherven in je voet prikken. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten volledig beschermd zijn.

Stijlvol ontwerp: Geschikt voor diverse werkomstandigheden

De Elten Shadow Mid ESD HG S3 heeft niet alleen uitstekende veiligheids- en comforteigenschappen, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. Deze schoen is geschikt voor diverse werkomstandigheden en kan worden gedragen in verschillende werkomgevingen. Met deze schoen kun je niet alleen veilig en comfortabel werken, maar er ook nog eens goed uitzien.

 • Hoogwaardig rundleder en lederen binnenvoering
 • TPU/PU-zool L10 voor uitstekende grip en comfortabel lopen
 • Stalen neus en metaalvrije tussenzool voor optimale bescherming
 • Gepolsterde tong voor een comfortabele pasvorm en bescherming tegen vuil en stof
 • ESD-beschermende inlegzool voor het afvoeren van elektrostatische ladingen
 • Geschikt voor diverse werkomstandigheden
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • EN ISO 20345 Hoog S3 SRC gecertificeerd voor maximale veiligheid en bescherming
 •  

ELTEN ANDERSON ROOF S35. Elten Anderson Roof – S3

Als dakdekker of asfaltarbeider heb je veiligheidsschoenen nodig die je beschermen tegen de gevaren van je werk. De Elten Anderson Roof – S3 is de perfecte keuze voor iedereen die veilig en comfortabel wil werken op het dak of op de weg. Deze schoen is gemaakt van hoogwaardig rundleder en heeft een binnenvoering van leder voor extra comfort en duurzaamheid. Met de RUBBER/PU-zool SKY heb je uitstekende grip en loop je comfortabel, zelfs op oneffen oppervlakken. Maar dat is nog niet alles wat deze schoen te bieden heeft. Hier zijn drie redenen waarom de Elten Anderson Roof – S3 de perfecte keuze is voor dakdekkers en asfaltarbeiders.

Veiligheid: Stalen neus, metaalvrije tussenzool en hittebestendige naden

De Elten Anderson Roof – S3 is gecertificeerd conform EN ISO 20345 Hoog S3 SRC/HI/HRO, type B, wat betekent dat deze schoen voldoet aan de hoogste normen voor veiligheidsschoenen. De schoen heeft niet alleen een stalen neus om je tenen te beschermen, maar ook een metaalvrije tussenzool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals spijkers of scherven in je voet prikken. Daarnaast zijn de naden uit hittebestendig NOMEX® garen, wat ervoor zorgt dat de schoen bestand is tegen hoge temperaturen. Met deze schoen kun je vol vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat je voeten volledig beschermd zijn.

Comfort: Hele inlegzool ESD PRO black en gepolsterde veiligheidsmanchet

De Elten Anderson Roof – S3 is niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel. De schoen is voorzien van een hele inlegzool ESD PRO black, die ervoor zorgt dat elektrostatische ladingen worden afgevoerd. Dit betekent dat je geen last hebt van statische schokken en dat je voeten de hele dag door fris en droog blijven. Daarnaast heeft de schoen een gepolsterde veiligheidsmanchet, die extra bescherming biedt aan je enkels en voorkomt dat vuil en stof in de schoen komen.

Praktisch: Dubbele gespsluiting voor individuele aanpassing aan de voet

De Elten Anderson Roof – S3 is voorzien van een praktische dubbele gespsluiting, waarmee je de schoen gemakkelijk en snel kunt aanpassen aan de vorm van je voet. Dit betekent dat je de schoen altijd perfect passend kunt maken, wat zorgt voor extra comfort en veiligheid tijdens het werken.

 • Hoogwaardig rundleder en lederen binnenvoering
 • RUBBER/PU-zool SKY voor uitstekende grip en comfortabel lopen
 • Stalen neus en metaalvrije tussenzool voor optimale bescherming
 • Hele inlegzool ESD PRO black voor het afvoeren van elektrostatische ladingen
 • Hittebestendige naden voor extra bescherming tegen hoge temperaturen
 • Dubbele gespsluiting voor een perfecte pasvorm en extra comfort
 • Geschikt voor dakdekkers en asfaltarbeiders
 • EN ISO 20345 Hoog S3 SRC/HI/HRO, type B gecertificeerd voor maximale veiligheid en bescherming.

Waarom zijn Elten werkschoenen populair?

Kwaliteit en duurzaamheid

Elten staat bekend om hun hoogwaardige materialen en vakmanschap, wat resulteert in werkschoenen die duurzaam en slijtvast zijn. Dit betekent dat Elten schoenen langer meegaan en betere bescherming bieden in vergelijking met andere merken.

Innovatieve technologieën

Elten loopt voorop in het implementeren van de nieuwste technologieën in hun werkschoenen. Ze hebben verschillende innovatieve functies geïntroduceerd, zoals ademende materialen, schokabsorberende zolen, en ergonomische ontwerpen om zowel comfort als bescherming te bieden. Dit maakt Elten werkschoenen tot een uitstekende keuze voor veeleisende werkomstandigheden.

Verscheidenheid aan modellen

Elten biedt een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor verschillende industrieën en beroepen. Of je nu in de bouw, logistiek, of gezondheidszorg werkt, er is een Elten werkschoen die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Dit stelt werknemers in staat om de perfecte schoenen te vinden die passen bij hun werkomgeving en persoonlijke voorkeuren.

Klanttevredenheid

De tevredenheid van de klant is een belangrijke factor in de populariteit van Elten werkschoenen. Door te luisteren naar feedback van klanten en voortdurend hun producten te verbeteren, heeft Elten een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van betrouwbare, comfortabele en veilige werkschoenen.

Elten Werkschoenen voor specifieke beroepen

Elten werkschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van de uitrusting voor verschillende beroepen. In dit artikel bespreken we de beste Elten werkschoenen voor vijf specifieke beroepen: bouwvakkers, elektriciens, horecamedewerkers, zorgpersoneel en landbouwers. Daarnaast geven we tips over het onderhouden van deze schoenen, inclusief schoonmaken, inspectie en vervanging.

Werkschoenen stalen neus voor in de bouwBouwvakkers

Bouwvakkers hebben werkschoenen nodig die hen beschermen tegen de vele gevaren op de bouwplaats. Elten biedt een uitgebreid assortiment werkschoenen voor bouwvakkers, met kenmerken zoals:

 • Stalen neus: voor bescherming tegen vallende voorwerpen
 • Antislipzool: om uitglijden op natte of gladde ondergronden te voorkomen
 • Waterdicht: voor werken in natte omstandigheden
 • Schokabsorptie: om de impact op gewrichten te verminderen bij langdurig staan of lopen

elektrische risicos Elektriciens

Elektriciens werken met elektrische installaties en apparatuur, waardoor ze blootgesteld worden aan het risico van elektrische schokken. Elten werkschoenen voor elektriciens zijn ontworpen met speciale functies, zoals:

 • Elektrisch isolerende zolen: om te beschermen tegen elektrische schokken
 • Antistatische eigenschappen: om te voorkomen dat statische elektriciteit zich ophoopt en ontladingen veroorzaakt
 • Hittebestendige zolen: voor werken in omgevingen met hoge temperaturen, zoals bij het lassen

HorecaHorecamedewerkers

Horecamedewerkers hebben comfortabele, slipvaste werkschoenen nodig die hen gedurende lange werkdagen ondersteunen. Elten werkschoenen voor horecamedewerkers bieden de volgende voordelen:

 • Antislipzolen: om uitglijden op natte of vette vloeren te voorkomen
 • Ademend materiaal: om vocht af te voeren en de voeten droog te houden
 • Schokabsorptie: om vermoeidheid van de voeten te verminderen bij langdurig staan of lopen

ZorgpersoneelZorgpersoneel

Zorgpersoneel staat vaak lange uren op de been en heeft werkschoenen nodig die comfortabel zijn en goede ondersteuning bieden. Elten werkschoenen voor zorgpersoneel beschikken over de volgende kenmerken:

 • Antislipzolen: voor een goede grip op gladde vloeren in ziekenhuizen en zorginstellingen
 • Ademend materiaal: om transpiratie af te voeren en de voeten droog te houden
 • Schokabsorptie: voor extra comfort tijdens lange diensten

LandbouwersLandbouwers

Landbouwers hebben werkschoenen nodig die bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden op het land, zoals modder, water en zware voorwerpen. Elten werkschoenen voor landbouwers bieden de volgende eigenschappen:

 • Waterdicht materiaal: om de voeten droog te houden in natte omstandigheden
 • Stalen neus: voor bescherming tegen zware voorwerpen
 • Slijtvaste zolen: voor een langere levensduur bij intensief gebruik

Conclusie

Het kiezen van de juiste werkschoen is cruciaal om je voeten te beschermen en comfort te bieden tijdens je werkdag. Elten biedt een breed scala aan hoogwaardige werkschoenen voor verschillende sectoren en toepassingen. In dit artikel hebben we vijf populaire Elten werkschoenen modellen besproken: de Renzo Mid S3, Elten Renzo Biomex GTX S3, Elten Hannah XXTL Boa S3, Elten Shadow Mid ESD HG S3 en de Elten Anderson Roof S3. Elk van deze modellen biedt unieke kenmerken en voordelen om aan de specifieke behoeften van de gebruiker te voldoen. Denk goed na over de eisen van je werk en kies het model dat het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen over lichte veiligheidsschoenen

Ja, het dragen van werkschoenen is belangrijk in alle industrieën waar er een risico is op verwondingen aan de voeten, zoals vallende voorwerpen, scherpe voorwerpen op de grond of elektrische gevaren.

Het is essentieel om de juiste maat te kiezen voor maximaal comfort en bescherming. Meet je voeten en raadpleeg de maattabel van Elten om de juiste maat te vinden.

Maak je schoenen regelmatig schoon met een vochtige doek en gebruik een lederbeschermer om het leder in goede conditie te houden. Vervang de inlegzolen indien nodig en controleer regelmatig de zolen op slijtage.

Elten biedt verschillende modellen met een bredere pasvorm om aan de behoeften van mensen met brede voeten te voldoen. Raadpleeg de productinformatie om het juiste model voor jouw voettype te vinden.

Ja, Elten heeft modellen met metaalvrije tussenzolen en composiet neuzen, die geschikt zijn voor mensen met een metaalallergie.

author-avatar

Over Max Nieuwenhuijs

Max Nieuwenhuijs is een expert op het gebied van werkschoenen, met jarenlange ervaring als verkoper. Names Werkschoen.nl richt hij zich op hoogwaardige producten en uitstekende service aan zijn klanten. Teksten kunnen ondersteund worden door AI en worden altijd feitelijk gecheckt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *