Elten werkschoenen

Met name de veiligheidsschoenen van Elten kenmerken zich door hun unieke kwaliteit: hoogwaardige, robuuste en stabiele materialen en afwerking zorgen ervoor dat de veiligheidswerkschoenen lang meegaan.

Naast veiligheidsklompen, lage veiligheidsschoenen en hoge veiligheidsschoenen van verschillende veiligheidsklassen S1, S2 of S3 omvat het ruime assortiment van Elten ook tal van inlegzolen en veters. Naast kwaliteit is natuurlijk ook het comfort van de veiligheidsschoenen een prioriteit. Ergonomische pasvormen en een comfortabele binnenzool maken dit mogelijk. Lange werkdagen worden zo een pijnloze aangelegenheid! Veel van de werkschoenen lijken op sneakers en zijn er nauwelijks van te onderscheiden.

Inhoudsopgave

Elten werkschoenen voor dames

Bent u op zoek naar veiligheidsschoenen die zowel functioneel zijn als scoren met een modern design? Dan zijn Elten veiligheidsschoenen iets voor u. Hier kunt u schoenen krijgen in sportieve vrijetijdsontwerpen die voldoen aan de eisen in verschillende beroepsgroepen. Ambachtslieden of reddingswerkers, voor binnen of buiten, hier vindt u veiligheidsschoenen voor elke behoefte.

Over Elten

Elten werkschoenen staan voor traditie en vooruitgang. Elten, het bedrijf werd in 1910 opgericht door Johann van Elten in Uedem aan de Nederrijn en mag zich vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf noemen, aangezien het wordt geleid door de vierde generatie Heiner en Jörg van Elten. Het is steeds bekender geworden om zijn hoogste kwaliteitsnormen en innovatieve technologieën voor voetbescherming, die het op een constant hoog niveau kan houden door samenwerking met toonaangevende wetenschappelijke instellingen. Het gebruik van ultramoderne soldeersystemen maakt dit plaatje compleet.

Veiligheid op het werk en milieubescherming

Wie Elten werkschoenen koopt, kan er zeker van zijn dat hij EN ISO 20345 gecertificeerde producten krijgt. De Europese norm bepaalt voor heel Europa hoe betrouwbaar de voetbescherming moet zijn. De leren schoenen worden volledig in Duitsland vervaardigd onder milieuvriendelijke omstandigheden – CO2-neutraal. Daarom werken wij samen met de enige Duitse leerfabriek die nog in eigen land looit. Het zogenaamde Terracare leer voor de werkschoenen is afkomstig van binnenlands en Nederlands vee en de medewerkers van de fabriek in Elten letten op een verminderd gebruik van chemicaliën.
Mensen en de bescherming van hun voeten staan op de voorgrond in Elten

Om het draagcomfort en de veiligheid van de voetbescherming te verbeteren, investeert Elten veel in onderzoek en ontwikkeling. Samenwerking met deskundigen en wetenschappers heeft een hoge prioriteit, zodat een innovatief concept voor de eenvoudige en veilige montage van vele nieuwe modellen overeenkomstig de DGUV 112-191-regel niet verrassend is. Semi-orthopedische SensiCare inlegzolen maken het lopen bijzonder comfortabel en bieden optimale verlichting voor verschillende voetbogen tijdens het dagelijkse werk.

Elten veiligheidsschoenen

Onderzoek en innovatie

Wie werkschoenen van Elten wil kopen, zal snel merken dat de binnenzool het middelpunt is, want bij Elten wordt een nieuwe schoen ontwikkeld vanuit de zool. Het inbouwen van de veiligheidsuitrusting en het spuitgieten van de zool zijn de laatste stappen in de productie van nieuwe modellen. Hier wordt een van de modernste automatische machines ter wereld gebruikt, die in één keer drie verschillende kunststoffen aanbrengt en de perfecte TPU/PUR-zool afwerkt. De drie verschillende materialen zijn niet louter decoratief, maar bieden een breed scala aan antislipeigenschappen. In het profielontwerp zijn dan ergonomische voordelen mogelijk voor zogenaamde sta- en draaiwerkplekken. Dit is van groot belang voor werknemers op montagewerkplekken, waar niet vaak gedraaid hoeft te worden, maar wel speciale stabiliteit vereist is. Als een werkplek daarentegen veel draaibewegingen vereist, moeten de schoenen niet zo slipvast zijn.

Kwaliteit door handwerk

Ondanks de veelzijdige automatische machines kan Elten niet zonder handenarbeid. Schachten worden geleverd en moeten dan op leesten worden getrokken. Tijdens deze stap worden ook de stalen neuzen geplaatst. In de volgende stap worden de inlegzolen en eventueel de anti-perforatie zolen met behulp van de automatische machines vastgelijmd. Na het reinigen van de lijmnaad wordt het laatste in de automatische machine voor het spuiten gemonteerd. Hier zijn aparte matrices nodig voor elke schoenmaat en pasvorm. Vervolgens worden de leesten en mallen verwijderd, voetbedden aangebracht, kleine defecten gerepareerd en veters aangetrokken. Constante kwaliteitscontroles zorgen voor een constante hoge standaard totdat de veiligheidsschoenen worden verpakt.

Conclusie

Elten veiligheidsschoenen zijn een goede manier om veilig uitgerust te zijn voor de werkplek. Er is een ruim assortiment speciale veiligheidssneakers, ESD-schoenen en veiligheidslaarzen. Wie veiligheid, comfort, gemak en gezondheid van de voeten centraal stelt, zit goed met onze werkschoenen van Elten.

Veelgestelde vragen

De Elten werkschoenen hebben meerdere breedtes. Voor de gemiddeld brede voet, XW: voor de bredere voet en XXW: voor de zeer brede voet. De dames schoenen hebben een smallere pasvorm.

Ja. Een draaiknop die zorgt voor een precieze pasvorm, waarmee men de schoen strak aantrekt.

Alle veiligheidsschoenen van Elten worden vervaardigd volgens de eisen van EN ISO 20345, waardoor de drager het hoogste voorgeschreven beschermingsniveau wordt geboden.

Terug naar Kennisbank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *