Toont alle 14 resultaten

OVER

Werkschoenen

Werkschoenen voor uw veiligheid

Veiligheid eerst – dit geldt net zo goed voor de bouwplaats thuis als voor professionele werkzaamheden. Bij veilige werkkleding horen altijd geschikte schoenen, die afhankelijk van het werk aan speciale eisen moeten voldoen. Of het nu op een bouwterrein is of in een kantinekeuken – vallend gereedschap, gladde oppervlakken of zelfs bijtende chemicaliën zijn gevaren die u kunt voorkomen met geschikte werkschoenen. Ontdek hier in de online winkel veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen in de verschillende veiligheidsniveaus die geschikt zijn voor uw werkgebied en ontdek welke voordelen het dragen van werkschoenen u biedt.

Werkschoenen zijn verplicht in vele beroepen

Het dragen van versterkte werkschoenen is ook op de bouwplaats thuis meer dan verstandig. Vallende voorwerpen kunnen niet al te veel schade aanrichten. Bovendien zorgt een sterk loopvlak ervoor dat een stevige voet altijd gegarandeerd is. Geen wonder dus dat werkschoenen in veel beroepen verplicht zijn en bij wet worden voorgeschreven. Hoewel er geen wettelijke regels zijn die het dragen van deze schoenen voorschrijven, vloeien de voorschriften vaak voort uit de ongevallenpreventievoorschriften van de afzonderlijke beroepsverenigingen. Vrachtwagenchauffeurs die helpen bij het laden en lossen zijn bijvoorbeeld verplicht beschermende werkschoenen te dragen om zich te beschermen tegen voetletsels. Maar ook andere beroepsgroepen zoals slagers en koks, reddingsdiensten, brandweer of de technische hulpverleningsorganisatie, alsmede hoveniers en groenvoorzieners zijn verplicht veiligheidsschoenen te dragen. Voor hun eigen bescherming zijn veiligheidsschoenen volgens bepaalde normen ook verplicht bij laboratoriumwerk, in industriële beroepen en in de bouw.

De werkgever beslist of veiligheidsschoenen verplicht zijn

In de regel is het aan de werkgever om te beslissen of veiligheidsschoenen vereist zijn. De werkgever is verplicht de werkplekken te beoordelen op gevaren en passende maatregelen te nemen. Het dragen van voetbescherming is dus niet noodzakelijk gebonden aan specifieke beroepen, maar wordt bepaald door de werkomgeving.

Werkschoenen – en wie betaalt ze?

In beroepen waar het dragen van werkschoenen verplicht is, is de werkgever verplicht de kosten te betalen. Hoewel de werkgever de werknemer kan opdragen de schoenen zelf te kopen – dit is immers de beste manier om ervoor te zorgen dat de werkschoenen passen – mag de werknemer geen kosten maken. De werkgever is ook verantwoordelijk voor de controle op de geschiktheid van de schoenen – en is uiteindelijk verantwoordelijk voor de controle op het dragen van de schoenen.

Veiligheidsschoenen – optimale bescherming

Afhankelijk van het gebied waarin de schoenen worden gebruikt, stelt iedereen andere eisen aan het veiligheidsaspect. Met het oog op de veiligheid op het werk worden veiligheidsschoenen daarom ingedeeld in verschillende klassen, die informatie geven over de eigenschappen van de schoen en voor welke werkzaamheden de schoen geschikt is:

Veiligheidsschoenen van klasse S1P zijn antistatisch en hebben een olie- en benzinebestendige zool. Bovendien zijn de schoenen bestand tegen lekrijden en hebben ze energieabsorptie in de hielzone.

Schoenen van klasse S2 zijn niet lekbestendig maar wel voorwaardelijk waterdicht, terwijl veiligheidsschoenen van categorie S3 ook lekbestendig zijn.
Categorie S4 betekent dat de schoen dezelfde kenmerken heeft als S2, maar volledig waterdicht is. Bovendien zijn werkschoenen in de categorie S5 ook lekbestendig.

Bestel werkschoenen & veiligheidslaarzen online bij werkschoen

Zorg voor voldoende veiligheid op het werk of op de bouwplaats thuis en bestel alles wat u voor veiligheid op het werk nodig heeft comfortabel online in de winkel. Van veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen in vele maten en uitvoeringen tot andere werkkleding zoals werkbroeken en -jacks tot handschoenen en veiligheidsbrillen die het werk niet alleen veiliger maar ook comfortabeler maken. Ontdek op uw gemak en op elk moment van de dag de grote keuze in de webshop en bestel online met slechts een paar klikken. Al na korte tijd komt de bestelling bij u thuis aan dankzij de betrouwbare bezorgdienst.